espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 9:25:01 πμ

Ελλάδα

Ειδική μεταχείριση για τους δικαστικούς λειτουργούς που φρουρούνται ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Πανούση, σύμφωνα με την οποία δρομολογείται δραστική μείωση του αριθμού των αστυνομικών στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων - στόχων, οι εισαγγελείς της χώρας επισημαίνουν ότι η ρύθμιση δεν πρέπει να αφορά δικαστικούς λειτουργούς.
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 13:50

Δράμα: Συνελήφθη 44χρονος για αρχαιοκαπηλία

Συντάκτης:

Για κατοχή αντικειμένων που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων αλλά και παράνομη κατοχή όπλων συνελήφθη ένας 44χρονος άνδρας στο Μεγαλόκαμπο της Δράμας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 343 αρχαία αντικείμενα (νομίσματα, κοσμήματα κ.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε πληρώματα πλοίων δηλώνει αποφασισμένη ότι θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα.
Στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ομολόγων του της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας (MedGroup), στην οποία θα συζητηθεί ο συντονισμός των ενεργειών σε θέματα Νότιας και Ανατολικής Γειτονίας (Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική).
Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχθεί συνέχιση του προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup.
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 12:50

Μητσοτάκης: Αν τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θα τα πούμε

Συντάκτης:
Ανοικτό αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι θέμα ηγεσίας μπορεί να θέσει μόνο ο πρόεδρος του κόμματος.
Τα οικονομικά των δήμων και η χρηματοδότησή τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Η δημόσια συζήτηση για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη ανοίξει.
Αναβάλλονται οι τακτικές κρίσεις αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, έτους 2015, για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες. Αυτό ορίζεται σε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 (τεύχος Β΄, Αρ.
O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.
Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «Aκουα Σπίριτ» το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα, Πέμπτη, στις 15.00 από το λιμάνι του Λαυρίου για λιμένες Κέας - Κύθνου - Σύρου - Τήνου - Άνδρου - Σύρου - Πάρου - Νάξου - Ίου - Σικίνου - Φολεγάνδρου - Θηρασιάς - Θήρας - Ανάφης, λόγω επίσχεσης εργασίας που άσκησαν οι απλήρωτοι ναυτικοί, μέλη του πλήρωματός του.