espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 4:34:24 πμ

Ελλάδα

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 11:50

Θεοδωράκης: Εθνική συνεννόηση για τη μάχη στο Eurogroup

Συντάκτης:

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Αναμφισβήτητα την παράσταση στην ορκωμοσία των βουλευτών έκλεψε η Περιστέρα Μπαζιάνα σύντροφος του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Ευτυχής, προσιτή στους πάντες, με αυτοπεποίθηση αλλά και με ενθουσιασμό προσήλθε στη Βουλή, χωρίς φρουρά, συνοδευόμενη από την αδελφή του Πρωθυπουργού Ζανέτ (που είναι αρχιτέκτονας).
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 08:00

Η Qatar πετάει το γάντι στους Ευρωπαίους

Συντάκτης:
Κοντόφθαλμη αποδεικνύεται από τις εξελίξεις η αεροπορική πολιτική που ακολούθησε την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία είχε ως στόχο τη συρρίκνωση των περιφερειακών αερομεταφορών και τη συγκέντρωση της αγοράς γύρω από τις τρεις μεγαλύτερες αερογραμμές της Ευρώπης.
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 08:00

Νέες διώξεις για την υπόθεση της ηρωίνης του «Noor-1»

Συντάκτης:
Νέες διώξεις εναντίον τουλάχιστον πέντε ακόμη προσώπων -κυρίως ελλήνων επιχειρηματιών - για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς περισσοτέρων από δύο τόνους ηρωίνης που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο αναμένεται να ασκήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές.
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 08:00

Τους στέλνει στις ΔΟΥ για τις επιδοτήσεις

Συντάκτης:
Πέντε αποφάσεις δημοσιονομικής διόρθωσης και ανάκτησης επιδοτήσεων από ισάριθμες επιχειρήσεις, λόγω παραβίασης των όρων υπαγωγής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, υπέγραψε ο υπερ-υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, κ. Γιώργος Σταθάκης, βάζοντας τις πρώτες του «υπογραφές» ως επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας σε μια συμβολική πράξη κατά την ημέρα πρωθυπουργοποιησής του, κατέθεσε στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τα αριστερά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας ανασύρουν μνήμες από τους ένδοξους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που αντιστάθηκαν στους Γερμανούς.

Το κείμενο της προκήρυξης της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία, στις 12 Δεκεμβρίου, είδε το φως της δημοσιότητας της Πέμπτης.
Η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF)» ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης με αυτοσχέδιο μηχανισμό, που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά.
Συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η συνάντηση θα έχει θέμα την συμμετοχή της κυρίας Μπακογιάννη στον ΟΑΣΕ.