Στον ανοιχτό διάλογο με θέμα «Τέλος και μέλλον στο έργο του Le Corbusier» που θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στις 18.00, στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου συμμετέχουν ο καθηγητής της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής της Ελβετίας Βάριο Μπότα, που συνεργάστηκε με τον Λε Κορμπυζιέ το 1965 στον σχεδιασμό του Νοσοκομείου της Βενετίας, και ο Αντουάν Πικόν, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρόεδρος του Ιδρύματος Λε Κορμπυζιέ. Συντονίζει ο καθηγητής Παναγιώτης Τουρνικιώτης.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και στα γαλλικά.
Ο ανοιχτός διάλογος αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και στηρίζονται από το Ίδρυμα Λε Κορμπυζιέ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το Ελληνικό Docomomo και τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων του Ιδρύματος Λε Κορμπυζιέ.
Το πρόγραμμα της δεύτερης δέσμης εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που θα οργανωθούν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο 2016, θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://lecorbusier.arch.ntua.gr
Πηγή: Το Βήμα



