espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 2:45:25 μμ

Κόσμος

Η πρόσφατη συμφωνία που ανακοινώθηκε στην Ουάσινγκτον μετά τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Λιβάνου θεωρείται τελευταία ευκαιρία για μια συνολική και οριστική εκεχειρία με το Ισραήλ, δήλωσε ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν.

Στις 19 Ιουνίου, ημέρα της Juneteenth, το Σικάγο θα υποδεχθεί ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα του πρώην προεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ευρώπη εξοπλίζεται μέχρι τα δόντια και προωθεί τη σύγκρουση στην ήπειρο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες ως αντίκτυπο στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε χώρα του ΝΑΤΟ, κάτι που η Μόσχα απορρίπτει ως παράλογο.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζητά από την Κομισιόν τη δέσμευση για τη διατήρηση ενός ξεχωριστού χρηματοδοτικού φακέλου για τον αμπελοοινικό τομέα, ενόψει του επόμενου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου συγχρηματοδότησης, ώστε να αποφευχθούν ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Οι ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ευρωπαίων βρίσκονται σε ραγδαία αλλαγή, καθώς ένας στους δύο αναζητά την αυθεντικότητα μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Παράλληλα, οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες μεταθέτουν τις αποδράσεις τους σε περιόδους εκτός αιχμής.

Σοβαρές επιθέσεις στην Κριμαία προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, την επομένη της επίθεσης κατά ενεργειακών και στρατιωτικών στόχων στην Αγία Πετρούπολη, όπου ξεκίνησε το σημαντικό οικονομικό φόρουμ της Ρωσίας.

Με τη συμφωνία όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε η Ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Σβιριντένκο.

Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα το πρωί προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπήρξε καμία απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες αποσκοπούν στον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Οι συγκρούσεις έχουν αναζωπυρωθεί στον Κόλπο και στον Λίβανο.

Η ομάδα κορυφαίων Ευρωπαίων συμμάχων της Ουκρανίας εξετάζει σχέδια για την εμπλοκή της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg News, οι διαπραγματεύσεις αυτές θα μπορούσαν να ανοίξουν νέες προοπτικές για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Σελίδα 1 από 6536