Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 2:20:42 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 14:56

Γαλλία: Ο… γαλλικός «ΣΕΒ» τονίζει ότι η εφαρμογή του προγράμματος της Αριστεράς θα είναι μοιραία για την οικονομία της χώρας

Θορυβημένα εμφανίζονται τα μέλη της μεγαλύτερης ένωσης εργοδοτών της Γαλλίας (Medef) μετά τη νίκη της αριστερής συμμαχίας στις εκλογές της Κυριακής, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο ηγέτης των εργοδοτών ο Patrick Martin (Πατρίκ Μαρτέν) πρόσθεσε ότι από τότε που ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέλυσε το κοινοβούλιο τον Ιούνιο, οι αποφάσεις για επενδύσεις, και προσλήψεις έχουν αναβληθεί και η άντληση κεφαλαίων στο επιχειρηματικό κεφάλαιο έχει διακοπεί.

Η εφαρμογή του προγράμματος της αριστερής συμμαχίας που είναι γνωστή ως Νέο Λαϊκό Μέτωπο «θα ήταν μοιραία για τη γαλλική οικονομία και θα επέφερε την παρακμή μας», δήλωσε ο Martin.

Μια περίπλοκη διάσπαση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πρωτοφανή διαπραγμάτευση, προκειμένου να προσπαθήσει να σχηματίσει έναν διαρκή συνασπισμό που θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα. Ενώ το Νέο Λαϊκό Μέτωπο -το οποίο περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία- έχει περισσότερους βουλευτές από το κόμμα του Μακρόν ή τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό, απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία.

Δείτε επίσης: Ηλεία: 20χρονος έπαθε ρήξη σπλήνας μετά από πυροβολισμό την Αμαλιάδα

Πηγή: Politic.gr