Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 8:44:44 μμ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 22:48

Ιταλία: Λανθασμένο το αποτέλεσμα του 50% των rapid test

Ιταλική επιστημονική μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αντρέα Κρισάντι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 50% των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού παράγει λανθασμένο αποτέλεσμα

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Βιοτεχνολογιών Ceinge της Νάπολης και βασίσθηκε σε τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Φεντερίκο Σεκόντο της Νάπολης.

Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην μελέτη αυτή βρίσκονταν σε διαφορετικές φάσεις της ασθένειας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κρισάντι, τα ακριβή αποτελέσματα των γρήγορων (rapid) τεστ δεν ξεπερνούν το 50% του συνόλου τωντεστ, ενώ τα τεστ σιέλου προσφέρουν ακριβές αποτέλεσμα μόνον στο 30% των περιπτώσεων. Κάτι που σημαίνει, γράφει ο Τύπος, ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό είναι πολύ υψηλότερος από αυτών που προκύπτει από τα συγκεκριμένα τεστ.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθηγητή ΒάλτερΡιτσιάρντι, πρέπει να επισπευσθεί όσο γίνεται η υιοθέτηση του «πράσινου πάσου 2 ταχυτήτων»: ώστε οι μη εμβολιασμένοιπολίτες, με ημερήσιο πάσο, να μπορούν να μπαίνουν μόνον στο γραφείο τους και να περιορισθούν οι νέεςμολύνσεις.

«Είναι αναγκαίο, ιδίως στην φάση που διανύουμε, διότι υπάρχει κίνδυνος να διαδοθεί η παραλλαγή Delta Plus, με την οποία ένας ασθενής μπορεί να μολύνει ακόμη και εννέα ανθρώπους», εξήγησε ο Ριτσιάρντι.

Δείτεεπίσης: Ιταλία – Covid-19: Αυστηρότερα μέτρα στην περιφέρεια Άνω Αδίγη – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 20 δήμους

  • Έχασε τον Βαλένσια η «Φενέρ», αμφίβολοι Αλτάι και Γκουστάβο
  • Νίκη πέτυχε και πήρε βαθιά «ανάσα» η Τορίνο
  • Ιταλός υπ. Υγείας: Η «αναμνηστική δόση» θα μπορεί να χορηγείται 5 μήνες μετά τη 2η
  • Ιταλία: Λανθασμένο το αποτέλεσμα του 50% των rapid test
  • Αποθέωση Παναθηναϊκού έξω από τη Βουλή

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Πηγή: Politic.gr