Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:40:03 πμ
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 15:50

Ιταλία: Πλημμύρισε το ιστορικό κέντρο της πόλης Καράρα

Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης Καράρα, στην κεντρική Ιταλία, έχει πλημμυρίσει εξαιτίας νέου κύματος κακοκαιρίας και της υπερχείλισης των ποταμών Καριόνε και Παρμινόλα, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Οι δυο ποταμοί έσπασαν τα φράγματα λόγω των αδιάκοπων βροχοπτώσεων και οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατάφεραν να σώσουν δυο αλλοδαπούς οι οποίοι ζούσαν σε εργαστήριο ξυλείας, κοντά στον ποταμό Καριόνε.

Δεκάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ, από τις πέντε το πρωί και μετά, πολλοί κάτοικοι οι οποίοι ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, άρχισαν να ανεβαίνουν στις ταράτσες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, για να μπορέσει να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική βοήθεια, χρησιμοποίησε πλωτά μέσα και ελικόπτερα, με τα οποία και μετέφερε τρία άτομα, ελαφρά τραυματισμένα, στα νοσοκομεία της πόλης.

Η λάσπη και τα ορμητικά νερά προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Καρράρα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης. Τα σχολεία, σήμερα, παραμένουν κλειστά.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει προκαλέσει και την ανησυχητική άνοδο της στάθμης ποταμών στην περιφέρεια της Γένοβας και του Τορίνο, όπου η πολιτική προστασία παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Πηγή: Το Βήμα