espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 12:08:34 μμ
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 19:38

Καντίροφ: Χίλιοι Τσετσένοι φτάνουν στην Ουκρανία

Ο Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε πως 1000 μαχητές από την Τσετσενία καταφτάνουν στην Ουκρανία για να ριχτούν στη μάχη.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Telegram, ο ηγέτης των Τσετσένων Καντίροφ τόνισε πως ένας από τους στενούς του συνεργάτες, ο Απτί Αλαουντίνοφ φτάνει στην Ουκρανία «με 1000 εθελοντές από την Τσετσενία για να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας».

Ο Τσετσένος ηγέτης έχει δηλώσει πως βρίσκεται στην Ουκρανία από την Δευτέρα, στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων και με στρατηγείο ένα αεροδρόμιο που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει κοντά στο Κίεβο.

Ο Καντίροφ ο οποίος έχει κατηγορηθεί από πολλές διεθνείς οργανώσεις για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι «παιδί» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε επίσης:Περίεργο τηλεφώνημα στον Βρετανό υπουργό Άμυνας από άνδρα που παρίστανε τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας

  • Παναγιωτόπουλος: «Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»
  • Καντίροφ: Χίλιοι Τσετσένοι φτάνουν στην Ουκρανία
  • Ουκρανία: Τουλάχιστον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής
  • Περίεργο τηλεφώνημα στον Βρετανό υπουργό Άμυνας από άνδρα που παρίστανε τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας
  • Νέα Υόρκη: Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Πηγή: Politic.gr