Νέα πρόκληση καταγράφεται από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επανέρχεται στη ρητορική της Άγκυρας περί «άδικης μεταχείρισης» της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη.
Κόσμος
Ομέρ Τσελίκ: Άδικες και παράνομες πρακτικές της Ελλάδας απέναντι στους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης
Συντάκτης: Eidisis.grΣημαντική τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ τελετή αφής του Αγίου Φωτός ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα, με την ελληνική αποστολή να βρίσκεται από το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως για να παραλάβει το Άγιο Φως.
Πακιστάν: Αναβολή για το απόγευμα στις συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν – Στο Ισλαμαμπάντ ο Βανς, επιφυλακτική η Τεχεράνη για συμφωνία
Συντάκτης: Eidisis.grΟι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στο Πακιστάν αναμένεται να ξεκινήσουν με καθυστέρηση, καθώς το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται.
Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας έχει φτάσει στο Ισλαμαμπάντ η ιρανική αποστολή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ και πολυμελή αντιπροσωπεία, χωρίς όμως τον υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος πάντως αναμένεται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.
Τουλάχιστον έξι νεκροί στη Γάζα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Συντάκτης: Eidisis.grΝωρίς το πρωί, μια αεροπορική επιδρομή χτύπησε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στον καταυλισμό Μπουρέιτζ, στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι να τραυματιστούν, όπως ανέφεραν υγειονομικοί.
Παραμορφωμένος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ από σοβαρούς τραυματισμούς – Τι αποκαλύπτουν πηγές από το περιβάλλον του
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αναρρώνει από σοβαρά τραύματα που προκλήθηκαν κατά την αεροπορική επίθεση που στέρησε τη ζωή στον πατέρα του, σύμφωνα με τρεις πηγές από τον στενό του κύκλο.
Ανοιχτό το στενό του Ορμούζ σύντομα, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι το στενό του Ορμούζ θα είναι ανοιχτό σύντομα, είτε με τη συνεργασία του Ιράν είτε όχι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η θαλάσσια οδός, κρίσιμη για το παγκόσμιο εμπόριο, έχει υποστεί αυστηρούς περιορισμούς λόγω των πρόσφατων εξελίξεων.
Κρίσιμες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν στο Πακιστάν για την εκεχειρία – Τι απαιτούν οι δύο πλευρές
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την άφιξη του Τζέι Ντι Βανς στο Πακιστάν, θα ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για κατάπαυση του πυρός.
Από χθες το βράδυ βρίσκεται εκεί και η αποστολή του Ιράν, με τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ να φτάνει μαζί με αντιπροσωπεία, χωρίς όμως τον Αμπάς Αραγτσί.
Κολομβία: 100% τελωνειακοί δασμοί στον Ισημερινό λόγω εμπορικού πολέμου
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την αύξηση των τελωνειακών δασμών στα αγαθά που εισάγονται από τον Ισημερινό στο 100%. Αυτή η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στο πρόσφατο μέτρο που ανακοίνωσε το Κίτο.
Σημαντική επίσκεψη του Ιράν στο Πακιστάν για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ιρανική αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του προεδρεύοντος του κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, έφτασε σήμερα στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, για σημαντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Αμφιβολίες από το Ιράν για διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ στο Πακιστάν
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ανώτερος αξιωματούχος του Ιράν ζήτησε σήμερα να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και να απελευθερωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας του προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.