espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 5:41:55 μμ

Κόσμος

Για περαιτέρω «αποσταθεροποίηση» προειδοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτινκατήγγειλε σήμερα τον «επικίνδυνο χαρακτήρα» των παραδόσεων δυτικών όπλων στην Ουκρανία και προειδοποίησε για περαιτέρω «αποσταθεροποίηση», κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Το πλήρωμα των κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν τελεί υπό κράτηση

ιρανικές ναυτιλιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν τελεί υπό κράτηση, αλλά βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News και αναμετάδωσε το Reuters.

«Στην Ελλάδα εντείνεται η ανησυχία για μία νέα προσφυγική κρίση« γράφει η Handelsblatt

«Σύγκρουση με την Ελλάδα: Πώς ο Ερντογάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης» είναι ο τίτλος σε ανταπόκριση από την Αθήνα, στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι διεθνείς εταίροι της Βρετανίας εργάζονται εντατικά για να βρουν τρόπους, ώστε να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και να αποτραπεί μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι η Ρωσία επιθυμεί να συζητήσει τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατό για την Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να κάνει πιο αυστηρούς τους νόμους της για τους “ ξένους πράκτορες” και να διώξει ποινικά τα πρόσωπα που εργάζονται για τα συμφέροντα ξένων χωρών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει περιγράψει τον πύραυλο Zircon ως ένα όπλο που ανήκει στη νέα γενιά των ασυναγώνιστων ρωσικών οπλικών συστημάτων νέας τεχνολογίας.

Η ανακοίνωση, έγινε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των Ρώσων αποσχιστών από την αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ουκρανική πόλη Λιμάν ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις που υποστηρίζουν οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία.

Συνεχίζονται οι μάχες σε πόλεις στρατηγικής σημασίας

Με…απειλές από τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ «πληρώνει» η Πολωνία τη βοήθεια που έχει δώσει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου την ώρα που η κυβέρνηση της Ουκρανίαςζητά από τη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη σε συμφωνία με την Ρωσία.

«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα», ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.