espa pkm

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026, 5:08:41 πμ

Κόσμος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησαν να συνεχίσουν τη “διπλωματία” και την “αποτροπή” έναντι της Ρωσίας, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία σήμερα που διήρκησε 50 λεπτά, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση

«Έχουμε μεγάλους στρατούς με τεθωρακισμένα παραταγμένους από τη μία πλευρά και από την άλλη.

Η Στέφανι Ουίλιαμς, ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη τόνισε την ανάγκη για ηρεμία στη χώρα

Σήμερα συναντήθηκε  με ανώτερους πολιτικούς και δήλωσε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές“το συντομότερο δυνατόν”.

Σήμερα απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ακολουθήσουν την οδό του διαλόγου και να επικρατήσουν η ειρήνη, η σταθερότητα και η δικαιοσύνη στην Ουκρανία

O πλανητάρχης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί «εντός των επόμενων ωρών», με επίκεντρο τη κρίση μεταξύ Ρωσίας-Δύσης για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ουκρανού προέδρου Σεργκέι Νικιφόροφ.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα διατηρήσει τη θέση του ως Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας

Συγκεκριμένα, επανεξελέγη πριν από λίγο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, με 1045 ψήφους, επί συνόλου 1472 εκλεκτόρων, εκ των οποίων ψήφισαν σήμερα οι 1437.

Την ουσιαστική και σημαντική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας, ανέδειξαν με εμφατικό τρόπο την εβδομάδα που μας πέρασε.

Διοικητικά στελέχη της ΕΤΕπ που αποτελεί το χρηματοδοτικό ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανήκει στα κράτη-μέλη της, επισκέφτηκαν την χώρα μας, συναντήθηκαν με αρμόδιους υπουργούς, διοικητικά στελέχη τραπεζών καιεκπροσώπους επιχειρήσεων και ανακοίνωσαν τα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς και το σημαντικότερο προχώρησαν σε σειρά νέων συμφωνιών για νέες μεγάλες χρηματοδοτήσεις έργων που αγγίζουν κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκφράζει τη στήριξη του στην Ουκρανία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, προσθέτει ότι «συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές», ενώ επισημαίνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας «θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση».

Φαβορί για την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου είναι ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με τον Σταϊνμάιερ να στηρίζετε από όλα τα κόμματα.

Στις 12:00 (τοπική ώρα) συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Συνέλευση, αποτελούμενη από τους 736 ομοσπονδιακούς βουλευτές και άλλους τόσους εκλέκτορες, οι οποίοι προτείνονται από τις κρατιδιακές κομματικές οργανώσεις και μπορούν να προέρχονται από οποιοδήποτε τομέα της γερμανικής κοινωνίας – κατά καιρούς έχουν εξουσιοδοτηθεί να ψηφίσουν για τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, ασχέτως του εάν ανήκουν στο κόμμα που τους προτείνει ή όχι, πρώην πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές, ακαδημαϊκοί κλπ.

Το έργο «Triptych1986-7» του 1986-87 θα κάνει το ντεμπούτο του σε δημοπρασία μετά από τρεις δεκαετίες σε ιδιώτες

Τρίπτυχος πίνακας μήκους 1,9 μέτρων του Φράνσις Μπέικον μπορεί να πωληθεί στην τιμή 47,4 – 74,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία που διοργανώνεται τον επόμενο μήνα από τον Christie’s στο Λονδίνο.