Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 2:32:16 μμ

Κόσμος

Τέλος στη ζωή του έβαλε το βράδυ της Τετάρτης ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός από το Κεντάκι, Νταν Τζόνσον, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίησης μίας έφηβης στο υπόγειο του σπιτιού του.
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 13:50

Η Ryanair αλλάζει την πολιτική αποσκευών και επιβίβασης

Συντάκτης:
Από τις 15 Ιανουαρίου 2018 θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στην πολιτική αποσκευών της Ryanair, οι οποίες επρόκειτο να ισχύσουν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του νέου έτους, μόνο όσοι επιβάτες διαθέτουν «προτεραιότητα επιβίβασης» (συμπεριλαμβανομένων των επιβατών με ναύλους Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα.
Ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες η γερμανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η αλληλεγγύη στο προσφυγικό συνιστά «ακρογωνιαίο λίθο» της ΕΕ.


Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 13:00

ΗΠΑ: Θα προβούμε σε αποκαλύψεις σε βάρος του Ιράν

Συντάκτης:
Η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον προκειμένου να παρουσιάσει «αδιάψευστες αποδείξεις» για την παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας από το Ιράν, κυρίως στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της την Τετάρτη.
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 13:00

SPD: Αποφασίζει την Παρασκευή για τις διερευνητικές

Συντάκτης:
Την Παρασκευή θα αποφασίσει το Προεδρείο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εάν θα ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με τη Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ ανάμεσα στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον αρχηγό του SPD Μάρτιν Σουλτς.
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 13:00

Πρωτοφανές άνοιγμα του Ισραήλ στη Σαουδική Αραβία

Συντάκτης:
Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η ισραηλινή κυβέρνηση προσκάλεσε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν να επισκεφθεί τη χώρα παρά το γεγονός ότι τα δύο κράτη δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.
Είναι οι εκλογές που πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της Ισπανίας ανοίγοντας τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας. Αλλά το στρατόπεδο των αυτονομιστών είναι διχασμένο - και η ηγέτιδα του αριστερού εθνικιστικού κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις απογοητεύει ακόμη και πιστούς οπαδούς της απόσχισης.
Περισσότερες από 200 συστάσεις για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή περιλαμβάνει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, το οποίο εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία 492 υπέρ έναντι 50 κατά (136 αποχές).
Ένα σχέδιο ψηφίσματος κατά της αναγνώρισης από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προετοιμάζεται στον ΟΗΕ με στόχο να καταδειχθεί η απομόνωση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές των Παλαιστινίων, χωρών της Δύσης και αραβικών κρατών.
Δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Κορέα έως ότου η Πιονγκιάνγκ βελτιώσει τη συμπεριφορά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, εγείροντας ερωτήματα έπειτα από την προσφορά για διάλογο του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, που τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα «χωρίς να θέτει εκ των προτέρων κανέναν όρο».