Οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, καθώς ο τρόπος μετάδοσης του ιού είναι ο ίδιος, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος δεν προβλέπει να προβεί σε αλλαγή των συστάσεών του.
Κόσμος
Οι υφασμάτινες μάσκες αποτελεσματικές και στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού
Συντάκτης: Eidisis.grΗ δίκη Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Συντάκτης: Eidisis.grΗ δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει να διεξάγεται την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ.
ΗΠΑ: Θετικοί στον νέο κορονοϊό 100-200 Εθνοφρουροί που είχαν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον
Συντάκτης: Eidisis.grΠερίπου 100-200 μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, έχουν βρεθεί θετικά στην Covid-19, σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.
Το Παρίσι χαιρετίζει την πρόταση του Τζο Μπάιντεν για παράταση της συνθήκης New Start
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Γαλλία “χαιρέτισε” σήμερα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να προτείνει στη Ρωσία την παράταση για πέντε χρόνια της Συνθήκης για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων (New Start), που θεωρείται “βασικός πυλώνας” του ελέγχου των εξοπλισμών.
Η Ολλανδία θέλει να αντικαταστήσει τη Βρετανία ως «πύλη εισόδου» της ΕΕ για τις ΗΠΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ολλανδία θέλει να είναι η “πύλη εισόδου” του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προς την Ευρώπη, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν προβλέπει ότι οι νεκροί από την Covid-19 θα ξεπεράσουν τους 600.000
Συντάκτης: Eidisis.grΗ οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση τώρα για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει «αποφασιστικά» για να στηρίξει τους Αμερικανούς που «μετά βίας τα βγάζουν πέρα», τόνισε ο Μπάιντεν παρουσιάζοντας το σχέδιο οικονομικής ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας.
Νέο μήνυμα Ναβάλνι από τη φυλακή: Είμαι καλά στην υγεία μου και δεν προτίθεμαι να αυτοκτονήσει
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που κρατείται στη διάσημη φυλακή Matroskaya Tisina της Μόσχας, σε μήνυμά του που ανάρτησε στο Instagram ενόψει των αυριανών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την απελευθέρωσή του, διαβεβαιώνει τους υποστηρικτές του, ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν προτίθεται να αυτοκτονήσει.
Τη θέσπιση του «δικαιώματος στην αποσύνδεση» από την εργασία μετά το τέλος του ωραρίου, χωρίς επιπτώσεις, ζητούν οι ευρωβουλευτές
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να κατοχυρωθεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο, το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία τους μετά το τέλος του ωραρίου τους, χωρίς επιπτώσεις.
Με νομοθετική πρωτοβουλία που εγκρίθηκε σήμερα με 472 ψήφους υπέρ, 126 κατά και 83 αποχές, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει νομοθετική πρόταση, που θα επιτρέπει σε όσους εργάζονται ψηφιακά να αποσυνδέονται από την εργασία τους μετά το πέρας του ωραρίου τους.
Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπάρχει μέτωπο χωρών υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο θέμα της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και στο ζήτημα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και τόνισε ότι υπάρχει μέτωπο χωρών υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Βρετανία: Ζευγάρι παντρεύτηκε στο θάλαμο ασθενών με κορονοϊό προτού εκείνος μεταφερθεί στη ΜΕΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ελίζαμπεθ Κερ και ο Σάιμον Ο΄Μπράιαν, ένα ζευγάρι Βρετανών, σχεδίαζαν να παντρευτούν τον Ιούνιο. Έπειτα ήρθε η πανδημία του κορονοϊού.
Αμφότεροι μολύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μίλτον Κέινς με το ίδιο ασθενοφόρο όταν τα επίπεδα οξυγόνου του οργανισμού τους έπεσαν επικίνδυνα χαμηλά.