Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 9:41:29 πμ

Κόσμος

Τουλάχιστον 10.000 μαθητές και φοιτητές κατέκλυσαν την Πέμπτη το κέντρο της Βαρκελώνης για να υπερασπισθούν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τη διεξαγωγή του οποίου έχει απαγορεύσει η ισπανική δικαιοσύνη ενώ η Μαδρίτη εμφανίζεται αποφασισμένη να εμποδίσει.
Οι βορειοκορεατικές επιχειρήσεις που έχουν εγκαθιδρυθεί στην Κίνα θα πρέπει να κλείσουν έως τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, εφαρμόζοντας τον τελευταίο γύρο κυρώσεων που ενέκρινε ο ΟΗΕ, έπειτα από μια νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 20:50

Εκβιαστής στη Γερμανία μόλυνε παιδικές τροφές

Συντάκτης:
Επικίνδυνη ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και τον θάνατο βρεφών και μικρών παιδιών, βρέθηκε σε είδη βρεφικής διατροφής σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Φρίντριχσχάφεν, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σε έλεγχο που διενεργήθηκε έπειτα από επιστολή εκβιασμού που έλαβαν εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του από τη Γουινέα Αλφά Κοντέ, ότι η Ρωσία αποφάσισε να διαγράψει χρέη χωρών της Αφρικής που υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 18:50

Βήματα προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Συντάκτης:
«Ουσιαστικά βήματα προόδου» στον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ βλέπει ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή, Μισέλ Μπαρνιέ, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Ουρές δεκάδων μέτρων έχουν σημειωθεί στους διαδρόμους επιβίβασης αρκετών αεροδρομίων σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας ενός προβλήματος της υπηρεσίας που παρέχει υπηρεσίες check-in σε εταιρείες όπως η British Airways, η Air France, η KLM, η Qantas και η Lufthansa.
Στην εφαρμογή του τελευταίου γύρου κυρώσεων που ενέκρινε ο ΟΗΕ προχωρά το Πεκίνο εναντίον της Πιονγιάνγκ, ανακοινώνοντας ότι οι βορειοκορεατικές επιχειρήσεις που έχουν εγκαθιδρυθεί στην Κίνα θα πρέπει να κλείσουν έως τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Το αδελφό κόμμα της Μέρκελ κλυδωνίζεται μετά τις βουλευτικές εκλογές, κάτι που δυσκολεύει την καγκελάριο στον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης. Θα παραμείνει ο Ζεεχόφερ πρόεδρος της CSU;
Διχάζει εργοδότες και εργαζόμενους το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη με τους μεν να το χαρακτηρίζουν ως καταλύτη στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και τους δε να κάνουν λόγο για «απάτη».
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

DW: Τα ΜΜΕ συνυπεύθυνα για την άνοδο του AfD;

Συντάκτης:
Σε ποιο βαθμό οφείλουν τα ΜΜΕ να ενημερώνουν για τις δράσεις του νεοεισελθέντος στη γερμανική Βουλή ακροδεξιού AfD; Το ερώτημα απασχολεί από το βράδυ των εκλογών τη γερμανική κοινή γνώμη.