Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 6:57:44 μμ

Κόσμος

Οι υψηλές κρατικές δαπάνες στη Γαλλία είναι ένα πρόβλημα, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μια ημέρα μετά τη νίκη του φιλικού προς τις επιχειρήσεις υποψηφίου Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κόμμα της θα τηρήσει την υπόσχεσή του να μειώσει τη μετανάστευση στη Βρετανία «σε μερικές δεκάδες χιλιάδες» τον χρόνο, αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Δύο νέα ναυάγια σημειώθηκαν στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «La Repubblica».

Όπως έκανε γνωστό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, διασωθείς διηγήθηκε ότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της λιβυκής πόλης Αλ Ζαγουίχα.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί σύντομα στο Βερολίνο για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, δήλωσε η ευρωβουλευτής, Σιλβί Γκουλάρ.

Ο Μακρόν «θα μεταβεί στο Βερολίνο για την πρώτη του επίσκεψη σε ξένη χώρα» επεσήμανε η Γκουλάρ του Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem), το οποίο υποστηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο.
Αλλον έναν αμερικανό πολίτη για υποψίες σχετικά με «εχθρικές ενέργειες»” κατά της Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η Βόρεια Κορέα. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει συλλάβει και θέσει υπό κράτηση συνολικά τέσσερις Αμερικανούς, κλιμακώνοντας τη διπλωματική ένταση με τις ΗΠΑ.
Πρώην καθηγήτρια γαλλικής λογοτεχνίας και λατινικών, η Μπριζίτ Μακρόν ποτέ δεν φοβήθηκε τον ρόλο της αντισυμβατικής γυναίκας, ένα χαρακτηριστικό που αναμένεται να την ακολουθεί και με τον νέο της ρόλο στο πλευρό του νέου προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Εμανουέλ Μακρόν (En Marche!) κέρδισε το 66,1% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, ενώ η Μαρίν Λε Πεν (Front National) κέρδισε το 33,9% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή το βράδυ στη Γαλλία.
Στις 12 Μαΐου ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση των κανόνων που θα διέπουν τις πτήσεις μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την ασφάλεια των πτήσεων, EASA δημοσίευσε την πρότασή της, που αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των drone, τις απαιτούμενες ικανότητες των χειριστών, την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας των ανθρώπων στο έδαφος.
Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 15:50

DW: Μακρόν, ένας δύσκολος φίλος για τη Μέρκελ

Συντάκτης:
Θα είναι αρκετά ισχυρό το δίδυμο Μέρκελ-Μακρόν για την επανεκκίνηση της Ευρώπης; Ο νέος γάλλος πρόεδρος πάντως δεν συμμερίζεται τη δογματική δημοσιονομική πολιτική του Β. Σόιμπλε και ζητά αλλαγές.
Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 14:50

Γαλλία: Σαρωτική νίκη Εμανουέλ Μακρόν με 66,1%

Συντάκτης:
Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι Γάλλοι καλούνται να δώσουν απάντηση στο δίλημμα Μακρόν ή Λεπέν, με τον πρώτο να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.