Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:33:12 πμ

Κόσμος

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ψηφίσει τον κεντρώο υποψήφιο για την προεδρία, Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Σαρκοζί ανέφερε σε μήνυμά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως θα ψηφίσει τον Μακρόν επειδή η εναλλακτική επιλογή στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου είναι η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και διευκρίνισε πως η ψήφος του υπέρ του Μακρόν δεν σημαίνει πως στηρίζει και το πρόγραμμα του κεντρώου υποψηφίου.
Το Συντηρητικό κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του επί των Εργατικών και το ποσοστό του, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, φτάνει πλέον το 49%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI.
Έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη σε μίνι-βαν που μετέφερε φοιτητές στην περιοχή Πεντίκ της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της ανατολικής πλευράς της πόλης.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες από την έκρηξη (ο οδηγός του λεωφορείου και τέσσερις φοιτητές).
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, Βλ.Πούτιν, επιβεβαιώσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στις 2 Μαΐου στο Σότσι.
Αν και η UNICEF προμήθευσε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για παιδιά σε περίπου 100 χώρες το 2016, φθάνοντας στα μισά από τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, δυστυχώς 19,4 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν πλήρεις εμβολιασμούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού (24-28 Απριλίου).
Το Συντηρητικό κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του επί των Εργατικών και το ποσοστό του, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, φτάνει πλέον το 49%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI.
Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ομοσπονδιακοί δικαστές, δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, ηθοποιοί στο Saturday Night Live και χιλιάδες κόσμου που κινητοποιήθηκε άμεσα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης: ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που συμπληρώνει το Σάββατο 100 ημέρες στην εξουσία, ήρθε αντιμέτωπος με διάφορες μορφές αντιπολίτευσης από την αρχή της θητείας του.
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα σκοπεύουν να κατέβουν και πάλι την Τετάρτη στους δρόμους κατά του προέδρου Μαδούρο, παρά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις προηγούμενες διαδηλώσεις και έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 30 ανθρώπων.
Η γαλλική αστυνομία ανακρίνει δέκα ύποπτους ότι προμήθευσαν με όπλα έναν ένοπλο ισλαμιστή, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 πραγματοποίησε επίθεση σε εβραϊκό ντελικατέσεν στο Παρίσι σκοτώνοντας τέσσερις εβραίους ομήρους, δήλωσαν την Τετάρτη πηγές της αστυνομίας.