Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 7:10:32 πμ

Κόσμος

Έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε τη χημική επίθεση στη Συρία ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η χρήση τοξικού αερίου αποτελεί έγκλημα πολέμου και τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια» δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Μέρκελ, Ουλρίκε Ντέμερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 19:50

Πόρισμα-κόλαφος για τις αρχές στην υπόθεση NSU

Συντάκτης:
Επί χρόνια η νεοναζιστική οργάνωση NSU δολοφονούσε στη Γερμανία μετανάστες. Πόρισμα εξεταστικής επιτροπής τοπικής βουλής κάνει λόγο για λάθη, παραλείψεις και την αποτυχία των γερμανικών αρχών να συλλάβουν τους δράστες.
Εάν επιθυμούν να αποφύγουν το «ζοφερό μέλλον» τους, τότε οι γυναίκες – θύματα βιασμού θα πρέπει να παντρεύονται τους βιαστές τους. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο κοινοβούλιο της Μαλαισίας βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού και πρώην δικαστής του νόμου της σαρία κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα ένα νομοσχέδιο για τα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά.
Εμπειρογνώμονες και αντάρτες απορρίπτουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η επίθεση με χημικά ήταν στην πραγματικότητα χημικό αέριο που διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων στο ανταρτοκρατούμενο Ιντλίμπ.

Τουλάχιστον 72 άτομα, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από τοξικό αέριο στην επαρχία Ιντλίμπ.
Τις «κόκκινες γραμμές» των διαπραγματεύσεων του Brexit υιοθέτησε την Τετάρτη με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αρνούμενο ότι μία συμφωνία για την μελλοντική, κυρίως εμπορική, σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιτευχθεί πριν το Λονδίνο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η Τουρκία διαθέτει αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει ότι κατά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, στη Βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε χρήση χημικών όπλων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ.
Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε περιοχή σε απόσταση 76 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης Μασχάντ του βορειοανατολικού Ιράν, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το βάθος της δόνησης προσδιορίσθηκε στα 33 χιλιόμετρα.
Η Τουρκία διαθέτει αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει ότι κατά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, στη Βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε χρήση χημικών όπλων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ.
Δικαστής του Λος Άντζελες απέτρεψε νέα προσπάθεια του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη, Ρομάν Πολάνσκι να κλείσει την υπόθεση βιασμού ανήλικης, που τον κρατά μακριά από τις ΗΠΑ από το 1977.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Σκοτ Μ.
Τουλάχιστον 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 232 άλλοι τραυματίστηκαν από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πόλη Μοκόα, στον Αμαζόνιο, στη Νότια Κολομβία, το Σάββατο, σύμφωνα με νέο επίσημο απολογισμό που δόθηκε την τετάρτη στη δημοσιότητα.