espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 7:21:15 μμ

Κόσμος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξάγουν την επόμενη εβδομάδα τη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών στο ξενοδοχείο Capella στο νότιο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Ένας 69 χρονος τούρκος σκιτσογράφος, ο οποίος στα έργα του είχε επικρίνει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέθηκε υπό κράτηση για «εξύβριση του αρχηγού του κράτους» σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο διαγωνισμός ομορφιάς Miss America δεν θα κρίνει πλέον τις υποψήφιες καλλονές μόνο για την εμφάνισή τους, ενώ πρόκειται να καταργήσει και τον γύρο με την παρουσίαση των υποψηφίων με μαγιό.
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 18:00

Υenicag: Πάμε σε εκλογές υπό ελληνική κατοχή

Συντάκτης:
Τον προκλητικό ισχυρισμό ότι «η Τουρκία πάει σε εκλογές υπό ελληνική κατοχή» δημοσιεύει η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Υenicag που υποστηρίζει την αντίπαλο του Ερντογάν, Μεράλ Ακσενέρ.

Το άρθρο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Αχμέτ Τακάν και έχει τον τίτλο «Είναι το Φαρμακονήσι τόσο πολύ μακριά; (Bulamac Adas? cok mu uzakta?)» επαναφέρει και πάλι τη γνωστή θέση που προβάλλουν όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα οι τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου: ότι δηλαδή η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 νησιά και έναν βράχο.
Η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ Σιν Μπετ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατάφερε τις προηγούμενες εβδομάδες να εξαρθρώσει πυρήνα τρομοκρατών που καθοδηγείτο από την Συρία και σχεδίαζε να πλήξει διάφορους στόχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ανέθεσε την Τρίτη σε έναν οικονομολόγο που έχει εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση και κάλεσε να διεξαχθούν συνομιλίες σχετικά με ένα νομοσχέδιο για τον φόρο εισοδήματος που έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στη χώρα.
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 15:50

Βερολίνο: Λήξη συναγερμού στο σχολείο

Συντάκτης:
Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε ένα δημοτικό σχολείο και την περιοχή γύρω από αυτό στο Βερολίνο λόγω των υποψιών που υπάρχουν για μια «επικίνδυνη κατάσταση», αναφέρει η ίδια σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.
Στους κύριους στόχους του κυβερνητικού συμβουλαίου που έχουν υπογράψει το κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα αναφέρθηκε στις προγραμματικές του δηλώσεις στην ιταλική Γερουσία, ο νέος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Θα καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο τις μαφίες και της οικονομίες τους και θα αλλάξουμε τον νόμο για την παραγραφή των αδικημάτων», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής.
Οι εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόσθετο κόστος ύψους 20 δισεκ. λιρών (27 δισεκ. δολαρίων) το χρόνο προκειμένου να συμμορφωθούν με τις τελωνειακές ρυθμίσεις στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο πλέον υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για φορολογικά ζητήματα.
Η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοί της θα φύγουν από τη συριακή πόλη Μανμπίτζ, μια ημέρα αφού η Τουρκία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο γι' αυτή τη βόρεια περιοχή που περιλαμβάνει την αποχώρηση της YPG.