Κόσμος
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 15:50
Ροχανί: Οι διαδηλωτές δεν είχαν μόνο οικονομικά αιτήματα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αφορμή για τις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ιράν δεν ήταν μόνο η οικονομική κατάσταση, σχολίασε την Δευτέρα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πραγματικός στόχος των διαδηλωτών ήταν οι συντηρητικοί που είναι αντίθετοι στα σχέδιά του να ενισχύσει τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία.
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 14:50
Ο διευθυντής της CIA στηρίζει την «σταθερή διάνοια» Τράμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο υπερασπίστηκε τις νοητικές ικανότητες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του βιβλίου με τίτλο «Φωτιά και Οργή».
Το βιβλίο αυτό ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ δεν διαβάζει και δεν μπορεί να επεξεργαστεί ανάλογα τις πληροφορίες που του παρουσιάζονται.
Το βιβλίο αυτό ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ δεν διαβάζει και δεν μπορεί να επεξεργαστεί ανάλογα τις πληροφορίες που του παρουσιάζονται.
Σε μια χώρα που έχει θρηνήσει πάνω από 196.000 ζωές στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών από το 2006, οι τριάντα και πλέον νεκροί τις τελευταίες ώρες στη βόρεια πολιτεία της Τσιουάουα δεν προκαλούν πλέον αίσθηση στη μεξικανική κοινωνία.
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 14:50
Πιθανή έκρηξη για το δεξαμενόπλοιο Sanchi ανοιχτά της Σανγκάης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ιρανικό δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με κινεζικό φορτηγό πλοίο εξακολουθεί να φλέγεται στα ανοικτά της Σανγκάης και κινδυνεύει να εκραγεί ή να βυθιστεί, προειδοποίησαν την Δευτέρα οι αρχές, ενώ εντοπίστηκε το πτώμα ενός από τα 32 μέλη του πληρώματός του που αγνοούνται.
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 13:50
Μεξικό: 18 νεκροί σε συγκρούσεις σε Ακαπούλκο και Λος Κάμπος
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στο Ακαπούλκο και στο Λος Κάμπος, δύο τουριστικά θέρετρα στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, που προστέθηκαν στο κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα.
Το κόμμα του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ όρισε την Κυριακή τον διάδοχό του μετά τον φόνο του στις 4 Δεκεμβρίου από τους πρώην συμμάχους του, τους σιίτες αντάρτες Χούτι.
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 12:50
Άλογο της ρεπουμπλικανικής φρουράς το δώρο Μακρόν προς Σι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, πρόκειται να προσφέρει ως δώρο στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ένα άλογο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, «σε μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κίνηση», όπως σχολίασε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 11:50
Ξεκινά διάλογος κορυφής μεταξύ Σεούλ-Πιονγιάνγκ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Νότια Κορέα και η Βόρεια Κορέα θα συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, στην διάρκεια των συνομιλιών υψηλού επιπέδου που θα έχουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ενοποίησης, στην Σεούλ.
Σύμφωνα με τον Μπαέκ Τάε-Χιουν ο διάλογος κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, θα επικεντρωθεί αρχικά στην συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με τον Μπαέκ Τάε-Χιουν ο διάλογος κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, θα επικεντρωθεί αρχικά στην συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στο Ακαπούλκο και στο Λος Κάμπος, δύο τουριστικά θέρετρα στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, που προστέθηκαν στο κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα.
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 10:50
Κίνα: Δεκάδες ναυτικοί αγνοούνται μετά από σύγκρουση πλοίων
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, το οποίο συγκρούστηκε με κινεζικό φορτηγό πλοίο στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας το Σάββατο, συνεχίζει να φλέγεται ενώ σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εντοπίσουν τα δεκάδες μέλη του πληρώματός του που αγνοούνται.