Κόσμος
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 17:50
Ο Γκορμπατσόφ στηρίζει τον Πούτιν για μία ακόμη θητεία
Συντάκτης: Eidisis.grΤην υποστήριξή του στην απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι ξανά υποψήφιος τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2018 στη Ρωσία, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 17:50
Η Κομισιόν προειδοποιεί για την τιμή της «χρυσής βίζα»
Συντάκτης: Eidisis.grΠροειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα και σε άλλες δύο χώρες - σε Ολλανδία και Πορτογαλία - γιατί επιβάλλουν υπέρογκα και δυσανάλογα τέλη για την έκδοση αδειών διαμονής στο πλαίσιο των οδηγιών της ΕΕ για τη νόμιμη μετανάστευση απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:50
Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την μέγιστη ποινή που προβλεπόταν καταδικάστηκε ο Oliver Schmidt, πρώην στέλεχος της VW στις HΠΑ o οποίος κατηγορείτο για συνωμοσία και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με το δικαστήριο του Detroit το οποίο εξέδωσε την απόφαση, ο Oliver Schmidt θα εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και θα κληθεί να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων καθώς, όντας υπεύθυνος για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW, συνέβαλε στην απόκρυψη στοιχείων που κατέστησαν εφικτή την παραποίηση των εκπομπών ρύπων εκ μέρους της VW, και δεν συνεργάστηκε επαρκώς με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το δικαστήριο του Detroit το οποίο εξέδωσε την απόφαση, ο Oliver Schmidt θα εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και θα κληθεί να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων καθώς, όντας υπεύθυνος για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW, συνέβαλε στην απόκρυψη στοιχείων που κατέστησαν εφικτή την παραποίηση των εκπομπών ρύπων εκ μέρους της VW, και δεν συνεργάστηκε επαρκώς με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:50
Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ - Σε νέα «Ιντιφάντα» καλεί του Παλαιστινίους η Χαμάς
Συντάκτης: Eidisis.grΠροχωρώντας σε μια θεαματική ρήξη με την πολιτική των προκατόχων του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Τετάρτη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, προκαλώντας την οργή των Παλαιστίνιων και ένα κύμα αγανάκτησης και κατακραυγής πολύ πέρα από τη Μέση Ανατολή.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:50
Μήνυμα κινητού πυροδότησε την έκρηξη που σκότωσε την Γκαλιζία
Συντάκτης: Eidisis.grΜέσα από ένα ταχύπλοο το οποίο έπλεε ανοιχτά της Μάλτας, πυροδότησε ο συλληφθείς εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, τον εκρηκτικό μηχανισμό που της στοίχισε τη ζωή με μήνυμα στο κινητό της, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:50
Σλοβενία: Δικαίωμα στην απεργία έχουν και οι μυστικοί πράκτορες
Συντάκτης: Eidisis.grΟι μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας ξεκίνησαν σήμερα απεργία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που επιβεβαιώθηκαν από την κυβέρνηση.
Περίπου 300 πράκτορες της Σλοβενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (Sova), που επισήμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν, εκπληρώνουν μόνο τα βασικά τους καθήκοντα για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τους χαμηλούς μισθούς τους, αναφέρει η εφημερίδα Dnevnik.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 14:50
Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν είπε τα όσα συζήτησε με τον πατέρα του
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατά την κατάθεσή του χθες Τετάρτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων δεν γνωστοποίησε λεπτομέρειες για την συζήτηση που είχε με τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, μεταδίδει το CNN.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 14:50
Ανησυχία για τις τουρκικές τράπεζες από τη δίκη Ζαράμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πρόθεση της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, εάν το τραπεζικό της σύστημα επηρεαστεί από την εν εξελίξει δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ αναφορικά με την φερόμενη παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, δηλώνει η τουρκική κυβέρνηση, διά του υπουργού Οικονομικών της χώρας Νατζί Αγκμπάλ.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 13:50
Γεγονότα - σταθμοί στις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ από το 1948
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Τετάρτη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή στροφή στην πολιτική που ακολουθούσαν μέχρι τώρα οι προκάτοχοί του.
Ακολουθούν οι βασικές ημερομηνίες που σημάδεψαν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ισραήλ.
Ακολουθούν οι βασικές ημερομηνίες που σημάδεψαν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ισραήλ.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 13:50
Τι εκτιμάει η Stratfor για τις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό το 1948 οπότε και ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και όλες διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.