espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 9:23:15 μμ

Κόσμος

Πλοίο συγκρούσθηκε με βάρκα που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς.

Πηγή: Το Βήμα
Σε συνέντευξη Τύπου, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη, στην πόλη Φεράρα, του αδελφού του Άχμεντ Χανάτσι, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα μαχαίρωσε θανάσιμα δυο γυναίκες στην Μασσαλία και εκτελέσθηκε από την γαλλική αστυνομία.
Το Ιράν σέβεται απολύτως τις δεσμεύσεις του βάσει της συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα που υπέγραψε το 2015 με την Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία), δήλωσε την Δευτέρα από τη Ρώμη ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Γιουκίγια Αμάνο.
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τριήμερων κινητοποιήσεων μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στην Κένυα στις 8 Αυγούστου, ανακοίνωσε μια οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την Δευτέρα.

Κάποιοι από τους θανάτους «αποδόθηκαν στη χρήση πραγματικών σφαιρών από την αστυνομία και λίγοι στη χρήση ροπάλων από την αστυνομία», δήλωσε η Εθνική Επιτροπή της Κένυας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία στηρίζεται από την κυβέρνηση.
Απορρίφθηκε από την ισπανική κυβέρνηση το αίτημα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ταχεία διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις κατηγορίες σχετικά με αστυνομικές καταχρήσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου στην Καταλονία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νιλς Μουίζνιεκς.
Στις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης ανακοίνωσε τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, με τις συνομιλίες να προαναγγέλλονται περίπλοκες καθώς θα πρέπει να ενώσουν τους συντηρητικούς, τους φιλελεύθερους και τους Πράσινους.
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε δημαρχεία, βιβλιοθήκες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους ενέκρινε τη Δευτέρα το Συμβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το συνολικό κονδύλι θα μπορεί να ανέλθει στα 120 εκατ.
Νέα οικονομικά μέτρα ενάντια στο ιρακινό Κουρδιστάν ανακοίνωσε η Βαγδάτη την Δευτέρα, ως αντίποινα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του, το οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί παράνομο. Η κυβέρνηση του Ιράκ πολλαπλασιάζει τις απειλές της προς το Κουρδιστάν ωστόσο δεν αναφέρει λεπτομερώς τα μέτρα.
Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Eνωσης δεν βλέπουν μεγάλη πρόοδο στον νέο γύρο των συνομιλιών για το Brexit που ξεκινά τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ούτε την επόμενη εβδομάδα, όταν η Τερέζα Μέι θα παρευρεθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο, ωστόσο και πάλι οι ηγέτες θα μπορούσαν να τείνουν «χείρα βοηθείας» στη βρετανίδα πρωθυπουργό, όπως πιστεύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 16:50

O Τσε παραμένει ως ίνδαλμα, ως αντάρτης έσβησε

Συντάκτης:


Ακόμη και οι αντάρτες FARC της Κολομβίας τον εγκατέλειψαν ιδεολογικά αφότου παρέδωσαν τα όπλα τους. 50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατό του Τσε Ερνέστο Γκεβάρα, γιατρός στο επάγγελμα, επαναστάτης και εμπνευστής πολλών κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.