Κόσμος
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 13:50
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μπ. Κόρκερ επικρίνει ανοιχτά τον Τραμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΩς τους ανθρώπους που «βοηθούν διαχωρίζοντας την χώρα μας, από το χάος», χαρακτήρισε τους στρατηγούς Τζον Κέλι και Τζέιμς Μάτις καθώς επίσης και τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, σε δήλωση του στο CNN.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 13:50
Καταλωνία: Νομικό και πολιτικό δίλημμα για την ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΜερίδα ευρωβουλευτών, του Τύπου, αλλά και το κίνημα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλωνίας κατηγορούν την ΕΕ ότι δεν αντιδρά δυναμικά στα γεγονότα της 1ης Οκτωβρίου. Τι μπορεί να κάνει όμως η ΕΕ νομικά και πολιτικά;
Σχεδόν 40 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία που πιστεύεται ότι έκαναν ρωσικά αεροσκάφη, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό για να σωθούν από τις μάχες που μαίνονται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.
Το χρονικό των γεγονότων που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο Μανταλέι Μπέι, και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 58 ανθρώπων από τα πυρά του Στίβεν Πάντοκ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Λας Βέγκας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τα Λευκά Κράνη της Συρίας, οι «αρχιτέκτονες» της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, είναι τα φαβορί σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων για το φετινό Νομπέλ Ειρήνης.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:50
Καταλωνία: Θέμα ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Καταλονία ενδέχεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της την προσεχή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου που συγκάλεσε η ηγεσία της περιφέρειας μετά το δημοψήφισμα που απαγόρευσε η Μαδρίτη, ανέφερε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης.
Ως το μόνο έθνος που έχει υποστεί μαζικές απώλειες από μια πυρηνική βόμβα, η Ιαπωνία έχει λόγους να φοβάται τις πυραυλικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο κόσμος φτιάχνει πυρηνικά καταφύγια στα υπόγεια, αγοράζει μάσκες αερίων και η τηλεόραση προβάλλει σποτ με τίτλο «Προστατεύστε και Επιβιώστε», παροτρύνοντας τους Ιάπωνες να κρυφτούν πίσω από πλυντήρια ρούχων σε υπόγεια και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα σε περίπτωση συναγερμού.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 01:50
Αβραμόπουλος: Να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή μόνιμων λύσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβησαν την Τρίτη στο νησί της Λαμπεντούζα για να πάρουν μέρος σε τελετή μνήμης αφιερωμένη στους 368 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο, λίγα μέτρα απόσταση από το νησί αυτό, πριν από τέσσερα χρόνια.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 01:00
Μετανάστευση και εξωτερικές σχέσεις στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής
Συντάκτης: Eidisis.grΤέσσερα είναι τα βασικά θέματα που έχει θέσει ο πρόεδρος Τουσκ στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου. Όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια εκ μέρους του Συμβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εσθονίας, Μάτι Μαασίκας (Matti Maasikas ), τα θέματα είναι: η μετανάστευση, η ψηφιακή Ευρώπη, η άμυνα και οι εξωτερικές σχέσεις.
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 01:00
OHE καλεί Μιανμάρ να σταματήσει η βία κατά των μουσουλμάνων Ροχίνγκια
Συντάκτης: Eidisis.grΟι επιτροπές του ΟΗΕ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών κάλεσαν σήμερα τις αρχές της Μιανμάρ να σταματήσουν αμέσως τη βία στην επαρχία Ραχίν (βόρεια), από την οποία εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν διαφύγει τις τελευταίες έξι εβδομάδες.