espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 5:23:39 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Deutsce Welle: Στη ...λαϊκή του Μανχάταν

Συντάκτης:
Εκείνη τη μέρα δεν θα ερχόταν καν στη Νέα Υόρκη για να πουλήσει την πραμάτεια του. Είχε κανονίσει να στείλει τον αδερφό του, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή το ακύρωσε λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Στιβ Μπάνον: «Χάσιμο χρόνου» η έρευνα για την Ρωσία

Συντάκτης:
Ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας είναι «χάσιμο χρόνου» μεταδίδει το CNN.
Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Bild am Sonntag.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) επί του σχεδίου απόφασης που κατάρτισαν οι ΗΠΑ, για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 11:50

Μεξικό: Στους 90 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό

Συντάκτης:
Ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το βράδυ της Πέμπτης το νότιο Μεξικό προκάλεσε 90 θανάτους, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

«Ενημερώνουμε ότι ο απολογισμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους έφθασε τους 90, συμπεριλαμβανομένων 71 στην Πολιτεία Οαχάκα, 15 στην Τσιάπας και 4 στην Πολιτεία Ταμπάσκο», ανέφερε η μεξικανική Πολιτική Προστασία σε μια ανακοίνωσή της η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) επί του σχεδίου απόφασης που κατάρτισαν οι ΗΠΑ, για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 11:50

Υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα ο κυκλώνας Ίρμα

Συντάκτης:
O κυκλώνας Ίρμα αναμένεται σήμερα να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα κατευθυνόμενος στα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα ή πάνω από τις νότιες περιοχές της Γεωργίας, σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο (NHC).
Περίπου 5.000 Χιλιανοί συμμετείχαν χθες στο Σαντιάγο στην ετήσια πορεία για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας (1973-1990), μετά την ολοκλήρωση της οποίας ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε μια μερίδα των διαδηλωτών και αστυνομικούς.
Τα τέσσερα παιδιά του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα θα επισκεφθούν τον Οκτώβριο τη Βολιβία για την 50ή επέτειο του θανάτου του πατέρα τους, γνωστοποίησε χθες Κυριακή ο βολιβιανός πρόεδρος Έβο Μοράλες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ABI.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί την Τρίτη στον Αγίο Μαρτίνο στις Γαλλικές Αντίλλες, που υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ταξιδέψει τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για τον Αγίο Μαρτίνο.