espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 11:13:05 πμ

Κόσμος

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 00:50

Η Τουρκία ανοίγει νέο «μέτωπο» με τη Γερμανία

Συντάκτης:
Η Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει άδεια σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν περίπου 30 Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν σε αεροπορική βάση κοντά στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει νέα εστία έντασης μεταξύ της Τουρκίας και του Βερολίνου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην ομιλία που εκφώνησε στη Νίκαια, είπε ότι κατανοεί «την οργή» που αισθάνθηκαν πολλοί για το κράτος μετά την πολύνεκρη επίθεση της 14ης Ιουλίου του 2016 και υποσχέθηκε ότι «θα τηρηθούν όλες» οι δεσμεύσεις όσον αφορά τη βοήθεια προς τα θύματα της τρομοκρατίας.
Αναλυτική αναφορά στην κρίσιμη, για την χώρα μας, ευρωπαϊκή σύνοδο η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015, περιέχει το τελευταίο βιβλίο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία.
Στελέχη της αιγυπτιακής αστυνομίας αναφέρουν πως ξένοι τουρίστες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι σε θέρετρο στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Αναφορές θέλουν δύο Ουκρανούς να σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλους τέσσερις ξένους τουρίστες να έχουν τραυματιστεί.
Στελέχη της αιγυπτιακής αστυνομίας αναφέρουν πως ξένοι τουρίστες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι σε θέρετρο στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Αναφορές θέλουν δύο Ουκρανούς να σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλους τέσσερις ξένους τουρίστες να έχουν τραυματιστεί.
Στη συνάντηση που είχε ο υιός Τραμπ με τη ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχε επίσης ένας ρωσο-αμερικανός λομπίστας ο οποίος ήταν πρώην αξιωματικός της σοβιετικής αντικατασκοπείας, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι NBC News.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν αποδείξεις ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έχει σκοτωθεί, όπως είχε ανακοινώσει μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις.
Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει η ηγεσία των ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών να περάσει από το Σώμα το νομοσχέδιο για κατάργηση του Obamacare -αλλά ήδη έχουν αρχίσει ξανά να ακούγονται επικρίσεις και επιφυλάξεις από τα ρεπουμπλικανικά έδρανα.
Παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παρίσι η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων με την ευκαιρία της γαλλικής εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου.
Επίθεση με οξύ δέχθηκαν πέντε άτομα τη νύχτα προς Παρασκευή στο Λονδίνο, με τουλάχιστον ένα από αυτά να έχει υποστεί βαριά τραύματα στο πρόσωπο, σε μία σειρά περιστατικών που όπως φαίνονται συνδέονται μεταξύ τους.