espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 9:57:48 μμ

Κόσμος

Και ενώ οι πολιτικοί ηγέτες εισέρχονται στην τελευταία ημέρα των συζητήσεων της G20 στο Αμβούργο, οι αξιωματούχοι προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα θέματα σχετικά με το εμπόριο και την κλιματική αλλαγή.
Αισιόδοξος ότι η εμπορική συμφωνία με την Βρετανία μπορεί να γίνει πραγματικότητα «πολύ πολύ γρήγορα» εμφανίστηκε ο Τραμπ, ο οποίος συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν είναι πιο κοντά από όσο οι δικές μας χώρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην ειδική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 15:50

Σε χωριό μετατρέπεται η έδρα του Facebook στη Silicon Valley

Συντάκτης:
Το Facebook παρουσίασε σχέδιο για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στην καρδιά της Silicon Valley, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την Unesco, χαρακτηρίζοντας «προσβολή προς την Ιστορία» την απόφασή της να ανακηρύξει τη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη «προστατευόμενη περιοχή» της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Mόνο καλά λόγια είχε να πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, και αυτό παρά τις διαφορές της χώρας σε σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Η συνάντηση με τον Πούτιν ήταν «καταπληκτική», όπως είπε, στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι της Βρετανίας.
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 14:50

Η έδρα του Facebook μεταμορφώνεται σε χωριό

Συντάκτης:
Το Facebook παρουσίασε την Παρασκευή ένα σχέδιο για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.
Η αστυνομία στο Αμβούργο κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από μία ημέρα με συνεχείς συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επενέβησαν, αφού οι διαδηλωτές πέρασαν μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στους δρόμους βάζοντας φωτιές, στήνοντας οδοφράγματα και λεηλατώντας.
Την περασμένη Δευτέρα, η ιταλίδα Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, έπειτα από άτυπη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους προέδρους Αλεξάνταρ Βούτσιτς της Σερβίας και Χασίμ Θάτσι του Κοσόβου - με στόχο την έναρξη μιας νέας φάσης συνομιλιών και την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα - επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη δέσμευση της ΕΕ όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.
Η G20 στο Αμβούργο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά στους δρόμους το κλίμα είναι η συνέχεια της προηγούμενης νύχτας: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία και προσπαθούν να αποκλείσουν τις οδούς προς τους χώρους των διαδηλώσεων, έχοντας απέναντί τους μία αστυνομία που έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη.
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία και η ανακωχή αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται την Κυριακή, μετέδωσε το ιορδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.