espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 6:49:32 πμ

Κόσμος

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco χαρακτήρισε την Παρασκευή «προστατευόμενη ζώνη» την παλιά πόλη της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας».

Δώδεκα από τα μέλη της Επιτροπής, που είχαν συγκεντρωθεί στην Κρακοβία στη νότια Πολωνία, τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Χεβρώνας στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, έξι απείχαν και τρία ψήφισαν κατά.
Στην G20 του Αμβούργου, τα ζητήματα διεθνούς εμπορίου και του περιβάλλοντος έχουν βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας, όμως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη συνάντηση εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ πλέον, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που ηγείται του «Μετώπου κατά της Διαφθοράς», αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από κράτηση 25 ημερών, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του, Κίρα Γιαρμούς.
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 17:50

Οι ηγέτες της G20 πιέζουν τον Τραμπ για το κλίμα

Συντάκτης:
Από την Κίνα, τη Βρετανία και την οικοδέσποινα Γερμανία μέχρι τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, οι ηγεσίες της G20 επαναφέρουν την πίεση στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για συμβιβασμό στα μέτρα καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.
Η G20 στο Αμβούργο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά στους δρόμους το κλίμα είναι η συνέχεια της προηγούμενης νύχτας: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία και προσπαθούν να αποκλείσουν τις οδούς προς τους χώρους των διαδηλώσεων, έχοντας απέναντί τους μία αστυνομία που έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη.
Ως οικοδέσποινα της G20 στο Αμβούργο, η καγκελάριος Μέρκελ είχε το καθήκον της υποδοχής, της χειραψίας και του χαμόγελου με πολλούς ξένους ηγέτες. Δεν έλειψαν οι γκριμάτσες -εκατέρωθεν ενίοτε- τη στιγμή της υποδοχής.
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 15:50

Ο «γάμος για όλους» απογείωσε την Μέρκελ

Συντάκτης:
«Γάμος για όλους», και υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία. Αργησε αλλά έπεσε και αυτό το οχυρό, 16 χρόνια αφότου η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ψήφισε τέτοιο νόμο.
Δέκα αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε φυλάκιο στρατού στη χερσόνησο του Σινά.

Πηγή: Το Βήμα
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή του Ακαπούλκο. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα βίας στο προβληματικό σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, κατά τα τελευταία χρόνια.
Τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Τόρε Ανουντσιάτα στην Νάπολη, ενώ εκφράζονται φόβοι και για εγκλωβισμένους.

Στον τρίτο και τέταρτο όροφο του κτιρίου που κατέρρευσε ζουν δύο οικογένειες συνολικά οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.