espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 11:07:16 πμ

Κόσμος

Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί «να μαζέψει» τα περί μετατροπής της Τουρκίας σε πεδίο δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι η έκθεση υπεγράφη από αναπληρωτή υπουργό και ότι δεν είχαν εμπλακεί σε αυτήν ούτε ο Ντε Μεζιέρ, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών.
«Είναι ντροπιαστικό, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της βουλγαρικής συνοριοφυλακής.
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 22:50

Δέκα βαριά τραυματίες από ανατροπή τρένου στη Γαλλία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 50 φέρουν ελαφρά τραύματα από πρόσκρουση τρένου σε δέντρο που είχε πέσει πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, το ατύχημα προκλήθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 21:00

Ισπανία: Προχωρά στη διαπραγμάτευση με το Ciudadanos ο Ραχόι

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έλαβε το «πράσινο φως» από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) προκειμένου να διαπραγματευτεί με το κεντρώο Ciudadanos τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο ίδιος.

Η ηγεσία του PP συνεδρίασε την Τετάρτη για να συζητήσει μια δέσμη πολιτικών μεταρρυθμίσεων έξι σημείων την οποία έχει εισηγηθεί το Ciudadanos.
Κομάντος των ειδικών δυνάμεων της γερμανικής αστυνομίας συνέλαβαν στην ανατολική πόλη Αϊζενχίτενστατ 27χρονο Γερμανό ως ύποπτο για σχεδιασμό επίθεσης. Σε έφοδο στην κατοικία του εντοπίστηκαν υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εκρηκτικά.
Ένας νεαρός άνδρας και δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε φρικτά δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Νέο Δελχί για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ινδίας, όταν σπάγγοι χαρταετών που είχαν ενισχυθεί με κοφτερό γυαλί έκοψαν το λαιμό τους.
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 19:00

Γερμανικά ΜΜΕ: Δεν υπάρχει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου που επανέφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας απασχολεί σήμερα μερίδα του γερμανικού τύπου.



Αναφερόμενη στο θέμα των επανορθώσεων η σημερινή Bild υπενθυμίζει ότι η Γερμανία απορρίπτει αναφανδόν τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις.
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 18:50

Αποζημίωση $20 εκατ. από το Ισραήλ στην Τουρκία για το Mavi Marmara

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στην τουρκική Εθνοσυνέλευση κατατέθηκε την Τετάρτη συμφωνία διακανονισμού για το ρεσάλτο στο πλοίο Mavi Marmara βάσει της οποίας το Ισραήλ θα καταβάλει στην Τουρκία αποζημίωση ύψους 20 εκατ. δολαρίων εντός 25 ημερών και η Τουρκία από την πλευρά της θα αποσύρει εκκρεμούσες νομικές διεκδικήσεις, τερματίζοντας μια διένεξη που διαρκεί έξι χρόνια.
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 17:50

Η Βόρεια Κορέα αρχίζει ξανά την παραγωγή πλουτωνίου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Την επανεκκίνηση παραγωγής πλουτωνίου ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να σταματήσεις τις πυρηνικές δοκιμές όσο η αμερικανική απειλή παραμένει ορατή.
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 17:50

Die Welt: Τι ήθελε ο Φάρατζ στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο;

Συντάκτης: Eidisis.gr
Αγωνίστηκε, μεν, για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εθεάθη στην γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου να περιμένει στην ουρά για να πάρει (;) διπλή υπηκοότητα ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).