espa pkm

Σάββατο, 2 Μαΐου 2026, 4:08:01 πμ

Κόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από τη σύγκρουση εν πτήσει του επιβατικού αεροσκάφους της American Airlines με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού πάνω από την Ουάσινγκτον.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Μοχάμεντ Ντέιφ και άλλων στρατηγών στη μάχη στη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, ανακοίνωσαν μέσω του εκπροσώπου τους, Αμπού Ομπέιντα, ότι αρκετοί ηγέτες του στρατιωτικού συμβουλίου τους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μάχης της Καταιγίδας του Αλ Άκσα στη Γάζα.

Η Ριάνα στήριξε δημόσια τον ASAP Rocky κατά τη διάρκεια της δίκης του, που προκύπτει από κατηγορίες πυροβολισμών. Η Ριάνα επιβεβαίωσε την υποστήριξή της προς τον ASAP Rocky, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.

«Απολύτως αποτρέψιμη ήταν η σύγκρουση ενός επιβατικού αεροσκάφους της American Airlines με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού πάνω από την Ουάσινγκτον», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι, στη χειρότερη, πιθανώς, αεροπορική τραγωδία που συνέβη στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι διέταξε «να καθυστερήσει» η αποφυλάκιση 110 Παλαιστινίων κρατουμένων, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τριών Ισραηλινών, που κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο με έναν 20λεπτο επικήδειο, αποδίδοντας τα εύσημα στην προσωπικότητά του για το έργο και την προσφορά του.

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επέκρινε σήμερα τον ηγέτη του κόμματός της, της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), επειδή βασίσθηκε στην άκρα δεξιά για να περάσει ψήφισμα κατά της μετανάστευσης.

Η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, υποστήριξε ότι η χώρα της πρέπει να υιοθετήσει τη σκληρή στάση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις χώρες που δεν είναι διατεθειμένες να δεχθούν απελαθέντες μετανάστες.

Οι Ισραηλινοί όμηροι Αρμπέλ Γεχούντ και Γκάντι Μόζες παραδόθηκαν και οι δύο στον Ερυθρό Σταυρό, μετέδωσε το Channel 12 του Ισραήλ.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Η δυνατότητα μεταφοράς των αδιάθετων κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στο πρόγραμμα STEP (Strategic Technologies for Europe Platform) και μετά τον Αύγουστο του 2026, που λήγει το πρόγραμμα, επισήμανε ο αρμόδιος επίτροπος για τον Προϋπολογισμό, Πιοτρ Σεράφιν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Γιώργου Αυτιά, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.