Συντριβή Mirage 2000 στην Ινδία: Και οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένα μαχητικό αεροσκάφοςMirage 2000 της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) κατέπεσε σε γεωργικό χωράφι στην περιοχή Σιβπούρι της Μαντχία Πραντές το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από δυσλειτουργία του συστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της IAF που μετέφερε η Business Standard.
Κόσμος
Ινδία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους Mirage και οι πρώτες πληροφορίες
Συντάκτης: Eidisis.grΜήνυμα Ζελένσκι σε Τραμπ: αμοιβαία επωφελής συμφωνία για σπάνιες γαίες και LNG
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσίασε έναν χάρτη με τα εκτενή κοιτάσματα σπάνιων γαιών και άλλων ορυκτών στρατηγικής σημασίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Τραμπ για «εγγυήσεις» από το Κίεβο σε αντάλλαγμα για την αμερικανική βοήθεια.
Ρωσία: Κατάληψη της πόλης Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως ύστερα από πολύμηνες μάχες οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Σεισμός 4,8 βαθμών καταγράφηκε στην περιοχή των νησιών Εόλιε στη Σικελία
Συντάκτης: Eidisis.grΣεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 16:19 ώρα Ιταλίας στην περιοχή των νησιών Εόλιε (Αιολίδες νήσοι), βόρεια της Σικελίας.
Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε σε μικρή απόσταση από τα νησιά Αλικούντι και Φιλικούντι, και το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 17 χιλιόμετρα.
Γκεοργκίεφ: Η διαφωνία είναι μεταξύ Σκοπίων και Βρυξελλών, όχι Σόφιας – Σκοπίων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Γκεόργκ Γκεοργκίεφ δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή συναίνεση που επιτεύχθηκε για τους όρους έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν είναι ένα θέμα μεταξύ της Σόφιας και των Σκοπίων, αλλά μεταξύ των Σκοπίων και των Βρυξελλών.
Σημαντική σύνοδος του Κολλεγίου των Επιτρόπων στην Πολωνία με συμμετοχή του Απόστολου Τζιτζικώστα
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη σύνοδο του Κολλεγίου των Επιτρόπων, που πραγματοποιήθηκε στο Γκντανσκ της Πολωνίας, συμμετείχε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τα μέλη της πολωνικής κυβέρνησης.
Γαλλία: Συνελήφθησαν πάνω από 4.000 διακινητές μεταναστών το 2024, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας παράτυπης μετανάστευσης
Συντάκτης: Eidisis.grΠερισσότεροι από 4.000 διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν στη Γαλλία το 2024, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro ο επικεφαλής της γαλλικής Υπηρεσίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών (Oltim), Ξαβιέ Ντελριέ.
Η Ελλάδα ως στρατηγική γέφυρα της Ινδίας προς την Ευρώπη: Η επίσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη στην Ινδία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ σημασία της υλοποίησης του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, καθώς και της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας στη ναυτιλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ινδό ομόλογό του Subrahmanyam Jaishankar κατά την επίσημη επίσκεψη του κ.
Αύξηση 20% στις αμυντικές δαπάνες των κρατών του ΝΑΤΟ και του Καναδά για το 2024
Συντάκτης: Eidisis.grΤα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και ο Καναδάς αύξησαν το 2024 κατά 20% τις αμυντικές τους δαπάνες, σε σύγκριση με το 2023, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε.
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Οι κυρώσεις Τραμπ μπορεί να συνιστούν υπαρξιακή απειλή
Συντάκτης: Eidisis.grΑν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιλαμβάνονται στα 125 κράτη μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, οι κυρώσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Δικαστηρίου θα μπορούσαν να το οδηγήσουν σε επιχειρησιακή παράλυση.