Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:59:40 πμ
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 17:22

Παγκόσμια ανησυχία | Η Shein πουλάει παιδικά ρούχα και αξεσουάρ με τοξικές ουσίες

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους καταναλωτές η είδηση ότι προϊόντα, (ρούχα και αξεσουάρ) που προορίζονται για παιδιά και πωλήθηκαν στην Νότια Κορέα από την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων Shein περιείχαν τοξικές ουσίες σε επίπεδα που ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες φορές τα αποδεκτά όρια.

Η είδηση κάνει τον γύρω ρου κόσμου και όλοι θέλουν να ξέρουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πώς τους επηρεάζει.

Όπως, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης της Σεούλ η Shein, με έδρα την Σιγκαπούρη, είναι πολύ δημοφιλής εδώ και λίγα χρόνια αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ σε εξευτελιστικές τιμές.

Η ραγδαία ανάπτυξη της έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη επιτήρηση των εμπορικών πρακτικών της και της εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και στην Νότια Κορέα, όπου οι αρχές της πόλης της Σεούλ πραγματοποίησαν εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις προϊόντων που διατίθενται από πλατφόρμες όπως οι Shein, Temu και AliExpress.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας επιθεώρησης, επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πωλούνται από την Shein, ανάμεσά τους παιδικά παπούτσια, δερμάτινες τσάντες και μία ζώνη. Ανακάλυψαν ότι περιείχαν μεγάλες ποσότητες φθαλατών, χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την διάλυση των πλαστικών.

Ειδικότερα, ένα ζευγάρι παπουτσιών περιείχε 428 φορές περισσότερη ποσότητα φθαλατών από τα επιτρεπόμενα όρια και τρεις τσάντες περιείχαν ποσότητες 153 φορές περισσότερο από το όριο. Οι φθαλάτες είναι από δεκαετίες γνωστοί για την πρόκληση ορμονικών διαταραχών. Η παρουσία τους συνδέεται με την παχυσαρκία, καρδιακές νόσους, ορισμένες μορφές καρκίνου και προβλήματα γονιμότητας, όπως γράφει το Newsit.

Τέμπη: Το μπάζωμα αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε τρεις μέρες μετά την τραγωδία

Πηγή: Politic.gr