Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 10:21:53 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:38

Αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ

Η δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι αντιληπτή από όλους μας και βιώνεται με τα χειρότερα συναισθήματα, αφήνοντας την πικρότερη των γεύσεων σε όλους τους  Έλληνες και κυρίως στους ανθρώπους του μόχθου. Η αίσθηση της εγκατάλειψης του πολίτη στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας, η ανασφάλεια για το αύριο, το αδιέξοδο από την παρούσα οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση τον γεμίζουν με πίκρα και τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρέπει με τις δικές του μικρές δυνάμεις να επιβιώσει. Όλες οι δημοσκοπήσεις που αναφέρονται στην προσδοκία των Ελλήνων για το αύριο είναι καταθλιπτικές. Εκφράζουν την απαισιοδοξία του και παράλληλα την αγωνία για το μέλλον του.

Οι πιέσεις που δέχεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης είναι πολλές και από πολλές κατευθύνσεις. Τον πιέζει το εχθρικό και ανήθικο κράτος που δεν τον σέβεται δημιουργώντας του την παραλυτική αίσθηση της ματαιότητας για προσπάθεια βελτίωσης της ζωή του. Τον πιέζουν οι ανάγκες τις οικογένειας, οι σπουδές των παιδιών, η ακρίβεια,  τα Δάνεια,  η ανεργία που τελικά οδηγούν σε μια κακής ποιότητας ζωής.  Τον πιέζει η περιβαλλοντική κρίση, το καπιταλιστικό σύστημα , η παγκοσμιοποίηση που καταφέρνει να τον αποκλείει από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά να του ζητάει να πληρώσει τα «σπασμένα» όταν αυτές  αντιμετωπίζουν ζημιές. Όλα αυτά του δημιουργούν την αίσθηση πως συνθλίβεται και πως δεν έχει να ακουμπήσει πουθενά.
Η ματαίωση των προσδοκιών του από την κυβέρνηση της Ν.Δ αύξησε τον προβληματισμό του εάν και κατά πόσο μπορεί η λύση να προκύψει μέσα από την πολιτική και τους πολιτικούς. Τιμωρώντας το ΠΑΣΟΚ το 2004 και στρεφόμενος στη Ν.Δ., απογοητεύτηκε πλήρως αφού καμιά εξαγγελία της, για την ανακούφισή του, δεν υλοποιήθηκε. Η ψήφοι διαμαρτυρίας που εμφανίζονταν στις δημοσκοπήσεις, δίνοντας διψήφια ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εισακούσθηκαν και δεν μετουσιώθηκαν σε κυβερνητικό λόγο ικανό να οδηγήσει σε ικανό κυβερνητικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, και μετά την σωστή αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, με τις συγκεκριμένες προτάσεις του για λύση των προβλημάτων, στρέφει το βλέμμα του στην δημοκρατική σοσιαλιστική παράταξη, στο σοσιαλιστικό κίνημα. Ο μεστός και συγκεκριμένος αντιπολιτευτικός λόγος του Γιώργου Παπανδρέου πείθει τον πολίτη πως δεν μπορεί να βγει από την κρίση μόνος του. Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες , με τις δημοσκοπήσεις είναι : «Περιμένουμε το πρώτο βήμα από εσάς και είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε». Ο Λαός αντιλαμβάνεται τώρα το ΠΑΣΟΚ ως μέρος της λύσης των προβλημάτων του και χτίζει τις προσδοκίες του. Η σκέψη πως η λύση πάλι μπορεί να έρθει από την πολιτική, σταδιακά ενισχύεται.
Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αποκαταστήσει την πληγωμένη αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής , είναι υποχρεωμένο να εκπονεί σχέδια οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Είναι υποχρεωμένο να φέρει σε κάθε του δράση, σε κάθε του πρόταση, τον πολίτη στο επίκεντρο Όλες του οι προτάσεις και οι ενέργειες θα πρέπει να έχουν στον πυρήνα τους το όφελος του πολίτη. Ένα όφελος που προσδιορίζεται από τρεις συνιστώσες
Α) Προστασία του Έλληνα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει
Β) Στήριξη σε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει
Γ) Σεβασμό για τον ίδιο και τις ανάγκες του.