Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:31:09 πμ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 09:30

«Ασφυκτική» στήριξη Κιλτίδη από ετεροδημότες

 Τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη προλόγισε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και χαιρέτισαν οι νομάρχες Παν. Ψωμιάδης και Β. ΜπαλάσκαςΟι ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης μίλησαν! Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Μακεδονία Παλάς, με το υψηλό αγωνιστικό τους φρόνημα και με ενθουσιώδη παλμό οι ετεροδημότες συνέθεσαν το σκηνικό νίκης της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές κι έστειλαν σαφές μήνυμα στήριξης στον Κώστα Κιλτίδη.
Η βραδιά της περασμένης Πέμπτης στη μεγάλη συγκέντρωση των ετεροδημοτών της Θεσσαλονίκης και των φίλων του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ ν. Κιλκίς είχε ευχάριστες εκπλήξεις και συγκινήσεις, απ΄ αυτές που δίνουν τη ζεστή αύρα της πολιτικής.
Άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, του επιχειρηματικού κόσμου, στενοί συνεργάτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, φίλοι και απλοί πολίτες τίμησαν με τη μαζική παρουσία τους τον Κώστα Κιλτίδη και τον ενθάρρυναν στη νέα του πολιτική προσπάθεια για την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.
Λόγια αγάπης και εκτίμησης για τον Κώστα Κιλτίδη βγήκαν από τα χείλη του Δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος προλόγισε την ομιλία του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ ν. Κιλκίς.
‘’Φωνή ψυχής με έστειλε εδώ. Σε έναν κόσμο άγονο από ανθρωπιά ο Κώστας Κιλτίδης με τίμησε με τη φιλία του. Στάθηκε δίπλα μου σε δύσκολες στιγμές, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό, με αγάπη και του οφείλω πολλά’’, τόνισε μεταξύ άλλων. Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επικράτηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία.
’’Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους με ποιότητα, με ξεκάθαρη ιδεολογία, ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και που δε θα σας θυμούνται μόνο σε προεκλογικές περιόδους για να γεμίζετε αίθουσες. Χρειάζεται ανθρώπους που δε διστάζουν να υποστηρίζουν ιδέες. Σας καλώ’’ είπε απευθυνόμενος στο πλήθος κόσμου ‘’να δείξετε την αγάπη σας στον Κώστα Κιλτίδη και δι’ επιλογής να του δώσετε πρώτο σταυρό προτίμησης. Να είστε σίγουροι ότι άνθρωποι που δεν απογοητεύουν τους φίλους τους δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουν και τους συντοπίτες τους’’.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εστιάζοντας στην ισχυρή πολιτική φυσιογνωμία του πρωθυπουργού και ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο οποίος κάλεσε όλους να αγωνιστούν για τη νίκη της παράταξης.
Για τις βάσεις του νέου κράτους που θέλει να οικοδομήσει η ΝΔ στη δεύτερη θητεία της μίλησε ο κ. Κιλτίδης αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στα κυβερνητικά επιτεύγματα κυρίως στον τομέα της οικονομίας που βελτίωσαν τη θέση και το κύρος της χώρας στον ευρωπαϊκό περίγυρο.
‘’Εμείς’’ τόνισε ‘’θέλουμε ένα κράτος να υπηρετεί τον πολίτη και να έχει ρόλο ελεγκτή και επόπτη στη δημόσια διοίκηση και όχι ένα κράτος έμπορο ή παραγωγό.
Απαντούμε θετικά στην πρόκληση για τη δημιουργία ενός νέου κράτους με αποκεντρωμένες διοικητικές λειτουργίες, με ισχυρή περιφερειακή και αυτοδιοικητική δομή.’’
Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε υπέρ της μείωσης των περιφερειών από 13 που είναι σήμερα σε 7 με κυβερνητική εκπροσώπηση, πρότεινε μεγάλες αυτοδιοικητικές ενότητες όπου όμως να ενυπάρχει το στοιχείο του κοινοτισμού, σε αντιδιαστολή όπως τόνισε με ότι επιχειρήθηκε στον Καποδίστρια. Για τη θεσμική αποστολή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είπε ότι θα πρέπει να αποτελέσουν το συνδετικό κρίκος πολίτη – κυβέρνησης ενώ σημείωσε τέλος ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν στην κυβέρνηση οργανισμοί με διυπουργικό αντικείμενο ώστε να είναι περισσότερο αποδοτικοί. Η αναγέννηση της υπαίθρου ορίζεται από εστίες ζωής με αγαθά όπως αυτά των αστικών περιοχών που μπορούν να αναπτυχθούν και εκεί, με τη θωράκιση των συνόρων, με την ύπαρξη δημοσίων υπηρεσιών. Χρειάζεται σχέδιο με όνειρο μιας γενιάς. Το ΠΑΣΟΚ απέτυχε γιατί έκανε συνενώσεις επί χάρτου’’ επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Κιλτίδης ευχαρίστησε τους πολίτες του ν. Κιλκίς και τους ετεροδημότες που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους για αυτόν και του το έχουν αποδείξει στην πολιτική εμπράκτως, με την εκλογή του ως πρώτου βουλευτή το 2004.
‘’Μαζί στρατευθήκαμε τότε, μαζί συστρατευόμαστε και τώρα. Σας καλώ σ’ αυτό τον όμορφο αγώνα με εμπνευσμένο ηγέτη τον Κώστα Καραμανλή που ξέρει πολιτικά γράμματα, να κάνουμε πράξη τα οράματά μας για τον τόπο μας.
Εγώ γεννήθηκα μαχητής και με τη δύναμή σας αισθάνομαι βαθιά την υποχρέωση να γίνω καλύτερος και να σας δικαιώσω από το όποιο μετερίζι. Σας καλώ να με στείλετε και πάλι πρώτο στη Βουλή και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, χρήσιμος για να υπηρετήσω τον τόπο μας και την πατρίδα’’ ολοκλήρωσε την ομιλία του, διακοπτόμενος αρκετά συχνά από τις επευφημίες του κόσμου και το θερμό του χειροκρότημα.
Στη συγκέντρωση των ετεροδημοτών της Θεσσαλονίκης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς και πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο αντινομάρχης Χαλκιδικής Ι. Γιώργου, οι Δήμαρχοι Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, Μουριών Σ. Αργυρόπουλος, Λαγκαδά Ι. Καραγιάννης, Τριανδρίας Ξ. Δρίτσα, Αιγάλεω Ν. Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ν. Βαφειάδης, ο αντιδήμαρχος Πυλαίας Α. Μπαταλαμάς, ο πρόεδρος του Σ.Β.Β.Ε. Γ. Μυλωνάς, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Κ. Μπάλας, ο πρόεδρος του ΗΣΑΠ Κ. Πάσχος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ν. Θεσσαλονίκης Θ. Ιωαννίδης, ο διοικητής της 4ης ΔΥΠΕ κ. Δελής, ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Βαγιωνάς, ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου κ. Ρογκότης, οι διοικητές των νοσοκομείων Κιλκίς Δ. Ασημακίδης και Γουμένισσας Θ. Γκοράνης, ο υποδιοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Τ. Κυριακίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς Π. Πεντζερετζής, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης Γ. Αναστασιάδης, το ιστορικό στέλεχος της παράταξης Π. Μοσκώφ, ο π. Δήμαρχος Ευρωπού Γ. Γίτσος, οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης Π. Ακριτίδης, Μ. Τσούγκας.