Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:19:14 πμ
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 10:59

Επίδειξη δύναμης και ενότητας από τον Θανάση Λαπόρδα

lapordas


Τις βασικές αρχές και τις αξίες που συνέχουν το ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητά του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας σε μεγάλη συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και ο χαιρετισμός του κ. Παπαπαναγιώτου, δημάρχου Γουμένισσας, γεγονός δηλωτικό της δυναμικής που αποκτά συνεχώς ο συνδυασμός του. Βεβαίως στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε και ο πρώην Δήμαρχος Δ. Κουλίνας, ο ποίος την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τον κ. Λαπόρδα.
Στην ομιλία του ο κ. Λαπόρδας είπε, μεταξύ άλλων:
Φίλες και φίλοι. Συμπολίτες μου!
Σας καλωσορίζω σ’αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση της παράταξής μας.  Της «Παιονίας της Ανάπτυξης»!!
Σήμερα το βράδυ, το Πολύκαστρο έδωσε το μήνυμα νίκης για την παράταξή μας!!
Η «Παιονία της Ανάπτυξης» είναι μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, που δημιουργήθηκε με πολιτικές διαδικασίες σύνθεσης, από τις τοπικές κοινωνίες όλων των δημοτικών ενοτήτων, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».
Κανένας δεν μας έδωσε χρίσμα. Κανείς δεν μας έδωσε εντολές. Κανένα κόμμα ή κομματικός παράγων δεν υπέδειξε την υποψηφιότητά μου. Η σημερινή μας δύναμη είναι η δική σας δύναμη!!!! Η συμπαράταξη των άξιων και έμπειρων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων με ό,τι πιο φρέσκο και ζωντανό έχουν να δείξουν οι πόλεις και τα χωριά μας, είναι μια μεγάλη φωνή προς όλες τις κατευθύνσεις. Μια φωνή για νέο ήθος, νέα αντίληψη για τη διοίκηση, μια φωνή για την «Παιονία της Ανάπτυξης».
Ο νέος μεγάλος δήμος, η Παιονία δεν είναι απλώς το άθροισμα των Δήμων μας όπως τους ξέρουμε σήμερα. Είναι μία νέα πραγματικότητα που απαιτεί μέθοδο, γνώση και εμπειρία, ανοικτά μυαλά, νέες ιδέες, εναλλακτική αντίληψη και σύγχρονη νοοτροπία.
Απαιτεί σύνθεση της ανθρώπινης επαφής με τις τεχνοκρατικές λύσεις. Απαιτεί ενότητα της κοινωνίας.   Οι αντίπαλοι μας λένε ότι ο νέος Δήμαρχος Παιονίας πρέπει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ να είναι από το Πολύκαστρο. Πιστεύουν ότι μ’αυτό τον τρόπο θα εγείρουν τοπικιστικά συναισθήματα και θα κερδίσουν τις εκλογές.
Ε, λοιπόν, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ, ο κόσμος του Πολυκάστρου, ο κόσμος του Δήμου Παιονίας έδωσε μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τον τόπο!!
Ξεπέρασε αυτές τις μικροπολιτικές αντιλήψεις. ΕΦΥΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Ενωμένοι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί, όχι με γνώμονα τις ερχόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές. Κοντά στο πολίτη, δίπλα του όταν έχει ανάγκη.
Έχουμε σχέδιο και ΟΡΑΜΑ. Συγκεκριμένες προτάσεις για την καθημερινότητα, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα.
Φέρνουμε φρέσκιες ιδέες για το αύριο και σίγουρες λύσεις για το σήμερα. Προετοιμάζουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και στόχο να στηρίξουμε τον πολίτη. Ετοιμάζουμε το Δήμο των ΝΕΩΝ.
Θα υπηρετήσουμε με ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ τους συμπολίτες μας. Χτίζουμε μια πλατιά ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Πολύκαστρο, την Αξιούπολη, τη Γουμένισσα, τον Ευρωπό και τα Λιβάδια.
Γιαυτή την προσπάθεια που κάνουμε, μας κατηγορούν ήδη οι αντίπαλοι μας! Καταλαβαίνω το φόβο τους για τη δυναμική της παράταξης. Αλλά τους λέω το εξής: ΕΜΕΙΣ δεν λετουργούμε έτσι. ΑΥΤΕΣ είναι πρακτικές μίας άλλης εποχής και δεν εκφράζουν ούτε την παράταξη ούτε κι εμένα προσωπικά. Η «Παιονία της Ανάπτυξης» έχει άλλα ήθη και άλλες αξίες.
Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι μακρύς. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν μας αρκεί μια οριακή πλειοψηφία. Και το μήνυμά μας είναι απλό!
ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ.
Ισχυρή διοίκηση σημαίνει νοικοκύρεμα, καλά οικονομικά, αξιοκρατία, διαφάνεια!
ΑΥΤΟ είναι το ήθος μας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση και δεν την διαπραγματεύομαι. Θέλω να σας πω ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους δεκάδες, εκατοντάδες, ανθρώπους που ήρθαν κοντά μου δεν ζήτησε απολύτως τίποτα.
Ούτε θέσεις, ούτε διευκολύνσεις, ούτε χατήρια. Αυτό τους τιμά όλους και δίνει το στίγμα της πορείας μας προς τις εκλογές και της αυριανής διοίκησής μας στο Δήμο.
Από την πρώτη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, το έκανα ξεκάθαρο: Η πόρτα μου θα είναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτή. Και στο εκλογικό κέντρο, και αύριο με την ψήφο σας στο Δημαρχείο!!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους γνωστούς, τους φίλους, τους συνεργάτες σας ότι ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας ότι διεφθαρμένο και αναξιόπιστο.

Χαιρετισμός Κουλίνα
Ο πρώην δήμαρχος Δημ. Κουλίνας στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:
Ο νέος Δήμος δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, για να μπει σε πορεία ανάπτυξης, χρειαζόμαστε όλοι. Και οι νεοεισερχόμενοι στον Α βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ορεξάτοι και δυναμικοί όπως ο Θανάσης ο Λαπόρδας,  αλλά και εμείς οι παλιότεροι με την εμπειρία και τη διάθεση για προσφορά.  
Στο πρόσωπο του Θανάση του Λαπόρδα έβλεπα πάντα έναν καθαρό άνθρωπο.
Πάντα φιλικός, ανθρώπινος, ανοιχτός. Η απόφαση να συμπαραταχτώ με το Θανάση ήταν έυκολη. Πολύ περισσότερο επειδή η παράταξή του, η παράταξή μας, «Η Παιονία της Ανάπτυξης» δίνει σε όλους τα εχέγγυα μίας νέας πορείας για ολόκληρο τον τόπο
Το Πολύκαστρο θα είναι η έδρα του νέου Δήμου. Οι πολίτες του Πολυκάστρου υποδέχονται, σήμερα, όλους τους Δήμους.

Χαιρετισμός
Στ. Παπαπαναγιώτου
Ο Δήμαρχος Γουμένισσας Στ. Παπαπαναγιώτου στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

Θα ήθελα να σας θυμίσω τους λόγους που βρισκόμαστε όλοι εδώ.
Αυτός ο τόπος είναι γεμάτος προοπτικές. Μπορεί να γίνει το στολίδι της Β. Ελλάδας.  Από το Πάικο μέχριι τον Αξιό, από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις μέχρι τις ήπιες μορφές τουρισμού, από τον δεκαοκτάχρονο μέχρι τον απόμαχο της ζωής, όλα και όλοι έχουμε ανάγκη ενότητας συνεργασίας και σοβαρής δουλειάς για να αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας πλούτο και το ανθρώπινο δυναμικό μας.
Γι’ αυτό το λόγο, εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος Γουμένισσας, και μαζί μου αυτοδιοικητικά στελέχη και εκατοντάδες δημότες από την πόλη και τα χωριά μας συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό του Θανάση του Λαπόρδα.
Για να δώσουμε όλοι μαζί ουσιαστικό περιεχόμενο στο όνομα της παράταξης που έφτιαξε. Η «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Καλώ λοιπόν στο βήμα τον αυριανό Δήμαρχο της ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΠΟΡΔΑ