Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:48:25 μμ
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 21:56

Γκουντενούδης: ΟΧΙ στο κλείσιμο σιδηροδρομικών σταθμών

gkountenoudis


Την αντίθεσή του στην κατάργηση των σιδηροδρομικών σταθμών στο νομό και ιδιαίτερα του Κιλκίς, εκφράζει με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, επισημαίνοντας πως είναι επιτακτικότερη η ανάγκη για την δρομολόγηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.
Στη δήλωσή του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει:
Ο Σιδηρόδρομος για πολλές δεκαετίες αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του νομού. Όχι μόνο ως μέσο μεταφοράς αλλά και ως βασικό στοιχείο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής εξέλιξης.
Για τους λόγους αυτούς οι προγραμματισμένες περικοπές δρομολογίων και οι καταργήσεις Σ. Σταθμών προκαλούν ιδιαίτερη αναστάτωση στην περιοχή. Το τελευταίο ‘κρούσμα’ της κατάργησης ουσιαστικά του Σ. Σταθμού Κιλκίς, ξεπερνά τα όρια της προσπάθειας για εξυγίανση και αναβάθμιση του Σιδηροδρόμου της χώρας. Καταργείται δηλαδή ένας κομβικός Σταθμός, η επιβατική κίνηση του οποίου δεν δικαιολογεί αυτήν την επιλογή.
Γι’ αυτό καλούμε κάθε αρμόδιο να επανεξετάσει αυτήν την εξέλιξη, επιτρέποντας τη συνέχιση της λειτουργίας του Σ. Σταθμού Κιλκίς.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, γίνεται σαφής και επιτακτικότερη η ανάγκη για την δρομολόγηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα λειτουργήσει απλά ως αντιστάθμισμα στην υποβάθμιση του Σιδηροδρόμου στο νομό, αλλά θα αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της πόλης και του νομού Κιλκίς γενικότερα.