espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 7:35:32 πμ
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 20:24

Κορωνοϊός: Άλλα 21 κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 66 συνολικά

Άλλα 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκαν επίσημα. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

 

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.     

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αύριο, Κυριακή, θα γίνουν γνωστές οι ανακοινώσεις για το πότε και ποιες σχολικές μονάδες της χώρας και για πόσο διάστημα θα πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους, λόγω κορωνοϊού.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί άλλες αποφάσεις, εκτός από εκείνες που ανακοινώθηκαν προ ημερών.

Την προληπτική αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της Αττικής προτείνει ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, με στόχο την προάσπιση του γενικού πληθυσμού, των νοικοκυριών, καθώς και των οικογενειών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει τις τελευταίες ημέρες, οι ειδικοί δεν συμφωνούν όλοι ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι η κατάλληλη προσέγγιση.

Την Παρασκευή, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι το καθολικό κλείσιμο των σχολείων είναι ενα αβέβαιο ως προς την αποτελεσματικότητά του μέτρο με υψηλό κοινωνικό-οικονομικό κόστος, ενώ δεν υπάρχουν ανάλογες γενικές οδηγίες από τον ΠΟΥ και κάθε χώρα αποφασίζει ανάλογα με τα δεδομένα.

Στον αριθμό «1135» μπορούν να τηλεφωνούν εφεξής όσοι επιθυμούν πληροφορίες ή επίσημη ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό.

«Από σήμερα μπορείτε να καλείτε στο 1135 για πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η νέα τηλεφωνική γραμμή βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και είναι 24ωρη.