Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:14:27 μμ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:21

Μήνυμα Νεολαίας ΣΥΝ Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

Η Νεολαία Συνασπισμού του νομού Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «35 χρόνια μετά και ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τις αξίες και τα οράματα του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει καταστεί μουσειακό είδος, όπως πολλοί θα ήθελαν, αλλά παραμένει  σημείο αναφοράς όλων των σύγχρονων διεκδικητικών αγώνων της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων. Συνεχίζει να δίνει νόημα και να εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες για δημοκρατία, σταθερή  δουλειά με δικαιώματα, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.


Σήμερα, μέσα σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης οι αγώνες αυτοί είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης που φορτώνει τις ζημίες των τραπεζών  στις πλάτες των νέων και των εργαζόμενων.  Γιατί γνωρίζουμε ποιοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν. Με απολύσεις, με πρόσθετη φορολογία με μειώσεις των μισθών.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Για κάθε νέο και νέα, εργαζόμενο ή άνεργο, για όλους όσοι ζουν καθημερινά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την ένταση της ταξικής καταπίεσης,  το Πολυτεχνείο ΖΕΙ:
o    στον αγώνα ενάντια στους 'προληπτικούς' πολέμους και τους κατασκευασμένους 'τρομοκράτες'
o    στην πάλη ενάντια  στην ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στις ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας, στη διεκδίκηση δουλειάς για όλους, κατοχύρωσης και διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής ασφάλισης για όλους/ες
o    στον αγώνα ενάντια στην περιστολή των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενάντια στις φυλετικές, θρησκευτικές και σεξιστικές διακρίσεις και για τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλους
o    στον αγώνα για την προάσπιση και τη διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης
o    στην ανάγκη επανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος
35 χρόνια μετά και η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει το δρόμο για νέους, ενωτικούς  και νικηφόρους αγώνες της νεολαίας.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, για την εργασία, τα δικαιώματα, την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος, περνάει μέσα από την ανασύνταξη των  κινημάτων των εργαζομένων και της νεολαίας. Κινημάτων μαζικών και ενωτικών, διεκδικητικών και ανατρεπτικών, που στο δρόμο του κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, θα φέρουν νέες νίκες.
Στο δρόμο της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης που χάραξε το Πολυτεχνείο, αγωνιζόμαστε μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή των συσχετισμών, για μια κοινωνία του σοσιαλισμού, της ελευθερίας, της δημοκρατίας».