Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:28:23 πμ
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 15:56

Μπόλαρης : Δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας

mpolaris


Συγκεκριμένη δέσμευση σε σχέση με το πρόγραμμά του, ανέλαβε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, προτείνοντας ένα στοχευμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επεσήμανε μάλιστα με δηλώσεις του, ότι αυτή η ενέργεια είναι και η συνέχεια της δουλειάς που έκανε στη θητεία του στο υπουργείο περιφερειακής ανάπτυξης, σε συνεργασία και με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
«Όλες οι δράσεις που προτείνουμε και θα κάνουμε μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση της περιφέρειας, είναι αποτέλεσμα μελέτης πολλών ειδικών ανθρώπων και σε όλα τα πεδία υπάρχουν σαφείς αναγωγές σε ποσοστά», τόνισε ο κ. Μπόλαρης και συμπλήρωσε «Μ’ αυτόν τον τρόπο, τόσο οι πολίτες, όσο κι εμείς οι ίδιοι, θα μπορούμε να κάνουμε υπεύθυνο απολογισμό, ώστε να αποδειχτεί και στην πράξη ότι οι υποσχέσεις μας δεν ήταν κούφια προεκλογικά τεχνάσματα».
Συγκεκριμένα, στο πεδίο της εργασίας, δεσμεύτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ότι με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα δημιουργηθούν σύντομα τουλάχιστον 50.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για νέους και γυναίκες και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, «εκεί που η εργασία μεταξύ των άλλων παράγει και δημιουργικότητα και υπερηφάνεια στον εργαζόμενο», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τεκμηρίωσε μάλιστα τη δέσμευσή του, παρουσιάζοντας ένα μέρος από τις ενέργειες που έχουν μελετηθεί για την υλοποίηση του στόχου του, όπως π.χ. την αναδιάταξη του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας προς την κατεύθυνση της ανταγωνιστικότερης και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, την εγκατάσταση επιχειρηματικών υποδομών οριζόντιας εξυπηρέτησης, την αξιοποίηση του ΤΑΝΕΟ για την αύξηση της νέας επιχειρηματικότητας.
«Για τον αγροτικό τομέα προβλέπεται η αξιοποίηση προγραμμάτων -όχι για επιδοτήσεις, αλλά για τη δημιουργία αληθινής αγροτικής οικονομίας με την συστηματική και οργανωμένη εκμετάλλευση νέων φυτών - προϊόντων, τη διεύρυνση της μεταποίησης και την ενθάρρυνση του αγρότη επιχειρηματία», επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης.
Όσον αφορά στον τουρισμό, ο επικεφαλής του συνδυασμού Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης, δήλωσε ότι «προβλέπεται η διεύρυνση του τουριστικού ενδιαφέροντος, η προσέλκυση μεγάλων συνεδριακών γεγονότων, η αξιοποίηση ιστορικών μας θησαυρών, αλλά και η ανάδειξη του τουρισμού ευεξίας και ιαματικών πόλων έλξης».
Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, «μ’ αυτή τη στόχευση και βάσει των στοιχείων που παρουσιάσαμε, οι 50.000 νέες θέσεις εργασίας είναι μάλλον μία μετριοπαθής εκτίμηση».