espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 9:15:39 πμ

Πολιτική

Οι «άιΝτος» συνδιοργανώνουν με τον δήμο Κιλκίς «ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Την πρώτη μέρα , Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. θα δοθεί μεγάλη συναυλία στο θέατρο λόφου αφιερωμένη στην ποντιακή μουσική όπου θα συμμετέχουν:
Η ομάδα Κρουστών «άιΝΤΟς» με τον λυράρη Γρηγόρη Κολεσιώτη, Ομάδα Νταουλιών από το Κιλκίς και το συγκρότημα «Αργατεία» από τη Θεσσαλονίκη το οποίο εκτός από τη λύρα χρησιμοποιεί και άλλα παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια με τίτλο «Παίζουμε όπως παλιά», διοργανώνει  το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο νέο Πάρκο-Κήπος στις 11 το πρωί, απευθύνεται σε νήπια και μαθητές  Δημοτικών Σχολείων.

Στα πλαίσια Φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τυνησίας πραγματοποιήθηκε στις 11/5/2016 στη Βουλή συνάντηση μεταξύ του Θεόδωρου Παραστατίδη ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνοτυνησιακής Φιλίας, του Θ. Παπαθεοδώρου(Δημ.Συμπαράταξη) ως αντιπροέδρου και της Φωτεινής Βάκη (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) ως γραμματέα, με τον Πρέσβη της Τυνησίας κ. Tarek Saadi μετά από αίτημα του ιδίου.

Το Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο διάλογο για τα ζητήματα της κοινωνικής οικονομίας και τη σύνδεση τους με το χώρο της κοινωνίας των πολιτών.

Το «Εργαστήρι Ψηφιακής Φωτογραφίας Κιλκίς» οργανώθηκε από άτομα που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και έχουν σκοπό τη μετάδοση της φωτογραφικής γνώσης, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ο Νομός Πιερίας αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη με έντονο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει έναν πλούτο ευρημάτων, που εκτείνονται από το Νεολιθικό οικισμό του Μακρυγιάλου, την Αρχαία Πύδνα και το Αρχαίο Δίον έως το Κάστρο του Πλαταμώνα. Μια σειρά από Μοναστήρια και Εκκλησίες μαρτυρούν επίσης τη μακραίωνη ιστορία του.

Σε πρωτόγνωρη για τα κομματικά δεδομένα κίνηση προχώρησε ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Βιολιτζής, προσκαλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου τα τοπικά ΜΜΕ, αν και τελικά οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ ήταν οι μόνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 21:35

Στο επίκεντρο Παλατιανό Τούμπα και Μουσείο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού την 18η Μαΐου της Διεθνούς Μέρας Μουσείων 2016 με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά τοπία», διοργανώνει, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του Παλατιανού στον Αρχαιολογικό Χώρο του Παλατιανού στις 17 και 18 Μαΐου 2016, εκπαιδευτική δράση για μαθητές/τριες Δημοτικού με τίτλο «το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ……..» (η διαχρονικότητα των παιχνιδιών στο χώρο και το χρόνο).

Η έκθεση κεραμικής της Ολυμπίας Κοσμίδου και της Σοφίας Παπαμπουγιούκη έκλεισε τον κύκλο της, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους επισκέπτες και αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια και σημαντικές κριτικές. Απόδειξη η μεγάλη επισκεψιμότητά της.

Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 23:10

«ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…»

Συντάκτης:

Η καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου  ταξιδεύει στην Ελλάδα. Επόμενος σταθμός το Κιλκίς την Παρασκευή 20 Μαίου με 2 παραστάσεις. Απογευματινή στις 18.15 και βραδινή στις 21.15