Πολιτική
Υποκατηγορίες
Ερώτηση Παραστατίδης για δεδουλευμένα πτωχευμένων εταιρειών
Συντάκτης: Eidisis.grΜε αφορμή ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στο πολιτικό γραφείο από εργαζομένους των Βαφείων Κιλκίς Α.Ε., σχετικά με την πτωχευτική διαδικασία της προαναφερθείσας επιχείρησης, ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης, κατέθεσε στη διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας και Δικαιοσύνης με θέμα: την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους πτωχευμένων εταιρειών, ζητώντας την άμεση λήψη πρωτοβουλίας ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος όλων εργαζομένων σε εταιρείες που πτώχευσαν και δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους.
Εισηγητής της Ν.Δ. ο Γ. Γεωργαντάς στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις».
Κατόπιν αιτήματος και προτάσεως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και ιδιαίτερα με την προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου κ. Χρήστου Πρωτόπαπα θα τιμηθούν επί ευκαιρία της 14ης Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα αιμοδότη, εθελοντές αιμοδότες από ολόκληρη τη χώρα που έχουν ξεπεράσει τις πενήντα (50) εθελοντικές αιμοδοσίες προς τον άγνωστο συνάνθρωπο.
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Η συμβολή του δάσους στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος
Συντάκτης: Eidisis.grΜε αφορμή την 5η Ιουνίου που καθιερώθηκε στις 15/12/1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην πρώτη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα για την συμβολή του δάσους στην διαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος.
Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις», υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Ελευθερίων του Κιλκίς.
Δυναμική παρουσία της “Ανάσας Ευαισθησίας” στον 9ο διαγωνισμό πιροσκί στην Ευκαρπία
Συντάκτης: Eidisis.grΜε δικό του περίπτερο συμμετείχε ο Σύλλογος “Ανάσα Ευαισθησίας” Κιλκίς στον 9ο διαγωνισμό Πιροσκί, που διοργάνωσε στις 30 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας-Κιλκίς “ΤΟ ΛΑΒΑΣ”.
Kιλκισιώτικες διακρίσεις στον ποιητικό της ΤΕΧΝΗΣ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο βράδυ του Σαββάτου, 30 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, έγινε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Της απονομής προηγήθηκε το αφιέρωμα "Πλους ονείρου" στον Κώστα Λαχά.
Η αίθουσα του Συνεδριακού ήταν κατάμεστη από κόσμο. Ωστόσο, δεν ακούγονταν το παραμικρό. Το κοινό ήταν προσηλωμένο στα όσα λέγονταν και συνέβαιναν επί σκηνής.
Επίσκεψη Βουλευτή του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΚΑΡΙΝΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Τρίτη 2 Ιούνη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου ΚΑΡΙΝΑ στη Ν.Σάντα του Κιλκίς.
Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παγκοσμίως σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σεπτέμβρη του 2014.
Τα εγκαίνια της εικαστικής παρέμβασης στο χώρο του Φώτη Μισόπουλου με τίτλο “Κραυγές”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2015”, προγματοποιούνται την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 10 έως 17 Ιουνίου 2015.