espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 11:41:58 πμ

Πολιτική

  Τέτοιες μέρες πριν από 17 χρόνια με πρωτοβουλία του Π.Α.Σ. ΔΟΞΑ Άσπρου αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος ΆΣΠΡΟΥ στην οποία μετέπειτα συνέπραξε και το ΑΞΙΟΧΩΡΙ και συνεχίζει πλέον ως μία και ενιαία και για τα δύο γειτονικά χωριά του Δήμου μας.


  Αφορμή ήταν η απώλεια ενός πολύ αγαπητού συναδέλφου (Σιδηροδρομικού) και φίλου του αλησμόνητου Λευτέρη Γιώρτσου που έδινε την "ψυχή" του για τον τόπο του και ιδιαίτερα για την "Δόξα" Άσπρου. Η μεγάλη ανάγκη σε αίμα τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ήταν η αιτία και η επιμονή του φίλου Παναγιώτη Γουδαμάνη να αναλάβω την επανασύσταση της "Τράπεζας Αίματος¨, έτσι ξεκινήσαμε με την πραγματοποίηση της πρώτης αιμοδοσίας στις 4 Φεβρουαρίου 2007. Από τότε μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 33 προγραμματισμένες αιμοδοσίες σε Άσπρο και Αξιοχώρι, συγκεντρώθηκαν 908 φιάλες αίματος και χορηγήθηκαν 836 φιάλες για τις ανάγκες 383 ασθενούντων συνανθρώπων μας από Άσπρο και Αξιοχώρι,σήμερα η "Τράπεζα" αριθμεί 169 μέλη εθελοντές αιμοδότες.


   Το σημαντικότατο αυτό κοινωνικό έργο οφείλεται στην άψογη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ανατολική Ρωμυλία" Άσπρου, της Τοπικής Κοινότητος Άσπρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αμυδών" Αξιοχωρίου και της Τοπικής Κοινότητος Αξιοχωρίου με τον γράφοντα και υπεύθυνο συντονισμού της "Τράπεζας Αίματος".

Βασίλειος Αθανασιάδης

Το σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024 ο Σύλλογος προγραμματίζει διήμερη εξόρμηση στο Νυμφαίο και στο Αμύνταιο, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Ateron Suites Hotel & Spa» στο Αμύνταιο, (http://www.ateron.gr/). Στη συγκεκριμένη εξόρμηση προγραμματίζεται η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, η οποία θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο ή ταβέρνα της περιοχής.

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε συνάντηση με το Προεδρείο του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Πολυκάστρου.

Οι αγροκτηνοτροφοί είναι έτοιμοι για την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων καθώς βλέπουν τον επάγγελμά τους να οδηγείται στον αφανισμό.

Αξιότιμε κύριε Δεμερτζίδη,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σας καθηκόντων ως νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Κιλκίς, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες ευχές μου για κάθε επιτυχία της αποστολής σας.

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 10:41

Στο πλευρό των αγροτών ο Στέφανος Παραστατίδης

Συντάκτης:

Οι αγρότες του νομού Κιλκίς, αλλά και αγρότες από άλλες περιοχές της Μακεδονίας συναντήθηκαν και αποφάσισαν κινητοποιήσεις, τόσο την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, όσο και αργότερα, στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την άμεση τροποποίηση της νέας ΚΑΠ, την αναθεώρηση του ΕΛΓΑ, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εντατικοποίηση των ελέγχων στη διακίνηση γάλακτος και κρέατος. Ας δούμε τι συμβαίνει και τι διεκδικούν.

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη σε ανάρτηση της πρώην βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου:

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια εορτασμού των τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 18:00 στο πνευματικό κέντρο Γουμένισσας.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας θα διεξαχθεί η καθιερωμένη εκδήλωση-γιορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών προς τιμήν του έργου των Τριών Ιεραρχών από τον Ποντιακό Σύλλογο Γουμένισσας. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι αριστούχοι απόφοιτοι (ακαδημαϊκό έτος 2022-23) των σχολικών μονάδων Γουμένισσας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την διαρκή ομηρία που αντιμετωπίζει το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς.