espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 6:26:04 πμ

Πολιτική

Μία ακόμα εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στο Π. Αγιονέρι, την Κυριακή, με τις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ, Νικολαΐδου Σταυρούλα και Τεμεκενίδου Μέμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς, Ειρήνη Χατζή, ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης ο οποίος θα είναι υποψήφιος για Περιφερειακός Σύμβουλος στις επόμενες εκλογές, και ο Κώστας Σιδηρόπουλος μέλος του ΓΠ Κεν. Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» εύχονται στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου Χριστός Ανέστη και  χρόνια πολλά!

Ο σύλλογός μας πραγματοποιεί την ετήσια θεσμική εκδήλωση ΑΒΓΟΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ 2023, το Σάββατο 06 Μαΐου 2023, στις 9 το βράδυ, στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».

Μετά τις δυο επιτυχημένες παραστάσεις του Απριλίου και έπειτα από αίτημα του κοινού, το «μουσικό και θεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του παρουσιάζει και πάλι τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια φορά θυμάμαι».

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 20:46

Πρωτομαγιά στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Ελάτε την Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 6 να γιορτάσουμε τη δική μας Πρωτομαγιά με ένα ανοιξιάτικο πικ νικ.

Θα μάθουμε για τη σημασία αυτής της ημέρας και θα στρώσουμε τα χαλάκια μας σαν είμαστε στην εξοχή. Θα κεραστούμε από τις λιχουδιές μας, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα φτιάξουμε το δικό μας πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (27-4-2018)

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 11:30

Στο Οικονομικό Forum των Δελφών ο Γιώργος Γεωργαντάς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στο Οικονομικό Forum των Δελφών μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε ειδικό πάνελ για την γεωργία.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο που έχει η χρήση της τεχνολογίας για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 10:51

Περιοδεία Καλλισθένης Πάκα σε Ν. Σάντα, Καμπάνη και Μάνδρες

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τις περιοδείες της σε οικισμούς του ν. Κιλκίς ξεκίνησε η υπ. Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Καλλισθένη Πάκα Κυμπαρίδη.

Η κα Πάκα επισκέφθηκε τους οικισμούς Ν. Σάντα, Καμπάνη και Μάνδρες και συναντήθηκε με τους κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που τους απασχολούν και παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για ένα καλύτερο αύριο.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 09:27

Εγκαίνια έκθεσης Χαρίτωνα Παπαδόπουλου στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό και με απόλυτη αισθητική κλίμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου,  με τίτλο «Μηχανές», τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023  στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης Κιλκίς.

103 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου που καλύπτουν μια περίοδο αναζήτησης 10 ετών και αναζητούν τη σχέση του ανθρώπου με τις μηχανές.

Μετά το Πάρτυ της Νέας Γενιάς στο καφέ «Λόφος» και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης, ξαφνιάζει ευχάριστα μ’ ένα ακόμη πάρτυ. Αυτήν την φορά οργανώνει River Party, για όλες τις γενιές των κιλκισιωτών, για μικρούς και μεγάλους.. Είναι γεγονός πως πρόκειται για μια προεκλογική εκδήλωση που δεν την έχουμε ξαναδεί στο Κιλκίς.

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες εκδήλωση με γυναίκες, στην οποία μίλησαν οι υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στο Κιλκίς, Αλτιπαρμακίδου Ρία, Νικολαΐδου Σταυρούλα και Τεμεκενίδου Μέμα.

Οι υποψήφιες, στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στην βαρβαρότητα που ζουν οι γυναίκες εργαζόμενες, οι μάνες, οι άνεργες, οι συνταξιούχες, τονίζοντας ότι η ζωή χωρίς δικαιώματα, με πετσοκομμένους μισθούς και ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ελλείψεις σε δημόσιες κοινωνικές δομές και δομές πρόνοιας στο νομό, είναι μια πραγματικότητα που «έχτισαν» βήμα – βήμα, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσαν ότι είναι βαριές οι ευθύνες και των βουλευτών του Κιλκίς, που τόσα χρόνια – παρά τα παχιά τους λόγια – όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για τη στήριξη των νέων ζευγαριών και οικογενειών, αλλά αντίθετα νομοθέτησαν από κοινού την παγίωση της σημερινής βαρβαρότητας.

Όπως αναφέρθηκε στις ομιλίες τους, είναι ενδεικτικά μόνο ορισμένα στοιχεία, για να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα, όπως ότι:

– Το 1/3 των νέων ζευγαριών δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

– Τα μισά νέα ζευγάρια δεν μπορούν να πάνε ούτε μία εβδομάδα διακοπές.

– Το 20-25% δεν αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους και να βγουν με φίλους να ψυχαγωγηθούν.

– Την ίδια ώρα, 100άδες εργαζόμενες στις βιομηχανίες του Κιλκίς, έρχονται αντιμέτωπες με την εντατικοποίηση της εργασίας, με την υπερωριακή απασχόληση, με τους εκβιασμούς της απόλυσης κ.ά., έχοντας παράλληλα στην ευθύνη τους και τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων κτλ., χωρίς καμία στήριξη από το Κράτος.

Ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν μόνες τους και την κακοποίηση, μιας και δεν υπάρχουν μέτρα ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών, των οικογενειών των θυμάτων.

«Αυτή είναι η σταθερότητα που ζητάνε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να συνεχίζουν το ίδιο έργο. Το ΚΚΕ, από την άλλη, καλεί τις γυναίκες να κάνουν την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ, για να υπάρξει σταθερότητα στη ζωή τους, στη δουλειά τους και την οικογένειά τους, για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό.
  • Φροντίδα του σπιτιού, των παιδιών, των ηλικιωμένων που να στηρίζεται σε κοινωνικές υποδομές με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων.
  • Ολόπλευρη προστασία του παιδιά, με αφετηρία τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες του.
  • Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη.
  • Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους παράγοντες που γενούν δράστες – «τέρατα» και αφήνουν τις γυναίκες απροστάτευτες», επισήμαναν οι υποψήφιες στις ομιλίες τους, καλώντας τις γυναίκες του Κιλκίς να τολμήσουν το βήμα με δυνατό ΚΚΕ, για τη ζωή που ονειρεύονται και τις αξίζει τον 21ο αιώνα.

Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ