espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 10:39:57 μμ

Πολιτική

Πενήντα έξι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα η στυγνή Δικτατορία των Συνταγματαρχών, αποτέλεσμα των ενεργειών φασιστών που με τη βία ανέλαβαν τα ηνία της χώρας. Η εποχή αυτή κράτησε εφτά χρόνια κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και χιλιάδες αγωνιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας βρέθηκαν εξόριστοι και φυλακισμένοι.

Η τρίτη μέρα του Πάσχα είναι πολλαπλά χαρμόσυνη για την ακριτική Μητρόπολη Γουμενίσσης. Κατ᾽ επικρατήσασα ιερή συνήθεια, όπως και σε πολλά Θεομητορικά προσκυνήματα, έτσι και εδώ, στο Θεομητορικό Μοναστήρι τιμάται (με τη δεύτερη μέσα στο χρόνο εόρτια σύναξη) η θαυματουργός και πολυσέβαστη εικόνα της Παναγίας Γουμένισσας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-4-2018)

Ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αγτζίδη: «Η τελευταία μάχη της Κατοχής. Κιλκίς: 4 Νοεμβρίου 1944»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Άρης Παπαδόπουλος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς.

Θέλω να θυμίσω, ότι το 2002 οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου κινδύνευσαν από τις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω πανωτοκίων και εγγυήσεων του Δημοσίου. Το πρόβλημα, αφορούσε το ειδικό καθεστώς των περιοχών Θράκης – Κιλκίς – Φλώρινας. Τότε με την καθοδήγηση εντός και εκτός Βουλής του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έδωσα έναν αγώνα για την σωτηρία τους. Σήμερα δυστυχώς, Βιομηχανίες πλησίον της πόλεως του Κιλκίς και ιδίως στο Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης δοκιμάζονται και ο πολιτικός κόσμος του νομού απουσιάζει χαρακτηριστικά.

Η έμφυλη τοξικότητα συναντάται καθημερινά σε όλους τους χώρους και δυστυχώς, ενεδρεύει ακόμα και στους κύκλους της πολιτικής. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει τον μύθο για το προφίλ του θύτη να καταρρέει.

Τα πολιτικά πρόσωπα, μέσα από το θεσμικό τους ρόλο, έχουν την ευθύνη της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ανάδειξης των φαινομένων έμφυλης βίας.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, τοποθετούνται προϊστάμενοι στις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας – Θράκης.

Για το νομό Κιλκίς έχουμε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές των τριών σωμάτων του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς εκφράζουν δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (Διευθύνουσα) του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κα. Αθηνά Κωλεσίδου για την αμέριστη και συνεχή στήριξη της στο έργο του ΕΕΣ Κιλκίς. 

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-4-2023)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (19-4-2018)