Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:42:43 μμ

Πολιτική

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 13:20

Μέτωπο ευθύνης με συναίνεση

Συντάκτης:
floridisΤο 2011 ενδεχομένως να αποδειχτεί ο δυσκολότερος χρόνος της μεγαλύτερης δημοσιονομικής, οικονομικής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης, που συντελείται μεταπολεμικά στη χώρα. Την ίδια στιγμή, όπως καταγράφηκε και εκλογικά,  το πολιτικό μας σύστημα παρουσιάζει αυξανόμενη φθορά και σημαδεύεται από έντονα στοιχεία κρίσης αντιπροσώπευσης.
konstantinidis_theodosis«Τα χιλιάδες κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, τα πολυπληθή τμήματα των 28-30 και πλέον μαθητών, η υποχρηματοδότηση των σχολείων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες (πετρέλαιο θέρμανσης, γραφική ύλη κ.ά.), η μαζική γενίκευση των αντιπαιδαγωγικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, ο σταδιακός εξοβελισμός της επιστημονικής γνώσης από το σχολείο και η αντικατάστασή της με ληξιπρόθεσμες χρηστικές δεξιότητες, συνθέτουν την πραγματικότητα της Εκπαίδευσης στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη.
psomiadisΕπιστολή προς τους δεκατρείς νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας με την οποία προτείνει κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής να υπάρξει άμεση συνεννόηση και συνεργασία ενόψει της εφαρμογής του Καλλικράτη την 1η Ιανουαρίου 2011. «Προτείνω με ενέργειες του συναδέλφου μας νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού να καθοριστεί το δυνατόν συντομότερο κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των 13 αιρετών Περιφερειαρχών και τους αρμόδιους ως άνω υπουργούς και συγκεκριμένη ατζέντα που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας, χρηματοδότησης, μετάβασης από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στον Καλλικράτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 17:12

Γεύμα εργασίας Παραστατίδη-γιατρών

Συντάκτης:
parastatidisΓεύμα συνεργασίας παρέθεσε στην πόλη του Κιλκίς ο Βουλευτής του Νομού Θεόδωρος Παραστατίδης στους Διευθυντές των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλ.  Χατζηκρανιώτη, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 17:07

Έτοιμοι οι πρώτοι σύνεδροι στο κόμμα της Ντόρας

Συντάκτης:
kiltidisΟι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για να «κλείσουν» οι πρώτοι σύνεδροι στο νέο κόμμα που γεννιέται στον χώρο της κεντροδεξιάς με ηγέτιδα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως είναι γνωστό στο πολιτικό αυτό εγχείρημα πρωτοστατεί εδώ και μήνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής του νομού μας Κώστας Κιλτίδης, του οποίου η παρουσία και δράση στο νέο κόμμα θα είναι πρωταγωνιστική.
gkountenoudisΤην Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο λαός της Μακεδονίας και του νομού Κιλκίς έδωσε μια καθαρή νίκη στο συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατατάσσοντάς τον πρώτο στην προτίμησή του. Η νίκη που σημειώσαμε στον επαναληπτικό γύρο δεν ήταν τυχαία και ευκαιριακή, αλλά επετεύχθη χάρη στην ουσιαστική στήριξη που μας δείξατε σε προσωπικό επίπεδο. Κυρίως όμως χάρη στην εμπιστοσύνη και πίστη σας, στο πρόγραμμα, στις ιδέες και στις θέσεις μας.
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 00:15

Μπαλάσκας: «Μαζί θα κερδίσουμε το μέλλον μας!»

Συντάκτης:
mpalaskasΟ νέος Δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που τίμησαν το συνδυασμό μας με την ψήφο τους στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου και μας ανέδειξαν ως Δημοτική Αρχή του νέου Δήμου Κιλκίς.
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 00:14

Λαπόρδας: Δήμος Πρότυπο η Παιονία μας

Συντάκτης:
lapordasΟ πρώτος Δήμαρχος της Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτή η μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας με γεμίζει συγκίνηση και περηφάνεια.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την ευγνωμοσύνη μου προς τους συνδημότες μου από όλες τις περιοχές.
terzidisΟ Δήμαρχος και υποψ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου 2010 ανέδειξε το συνδυασμό μας στη θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
Το νέο δημοτικό συμβούλιο καλείται να εφαρμόσει τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
liartsiΗ κ. Αθανασία Λιάρτση μετά την έκβαση του εκλογικιύ αγώνα της περασμένης Κυριακής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Με τους δημότες του Δήμου Παιονίας δώσαμε έναν όμορφο και καθαρό αγώνα με πρόταγμα τις αρχές και τις αξίες μας για χρηστή Διοίκηση, για Διαφάνεια, για Ανάπτυξη στον τόπο μας.