Quantcast
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, 10:05:56 μμ
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:05

Συγκέντρωση Φραγγίδη: Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί και ήταν πολυπληθές

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν σε ύφεση το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό-αν ισχύει- δεν αφορά στο ν. Κιλκίς. Κι ο λόγος προφανής: κοντά στους 650 πολίτες γέμισαν ασφυκτικά το ΘΕΑΤΡΟ για να τιμήσουν τον βουλευτή Γιώργο Φραγγίδη συμμετέχοντας στη γιορτή κοπής της πίτας του και κατ’ ουσίαν δίνοντας παρών στην έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

 

Εξάλλου όπως εξήγησε ο οικοδεσπότης βουλευτής η ημέρα της γιορτής δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 γεννήθηκε ο ηγέτης του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην χώρα, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος που ευχήθηκε δύναμη στον βουλευτή για εκπλήρωση των στόχων του ενώ στη συνέχεια προλόγισε-χαιρέτισε τη συγκλονιστική συγκέντρωση όπως την χαρακτήρισε, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – κατ’ ουσίαν ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή- Μιχάλης Κατρίνης.

Απέδωσε τα εύσημα στον  «άξιο και τίμιο αγωνιστή της παράταξης»  τον Γ. Φραγγίδη και για το ΠΑΣΟΚ είπε πως αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας ενώ θα σεβαστεί απολύτως την ετυμηγορία του λαού στις εκλογές, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο και τους πολίτες.

Στην πραγματικά τεράστια συγκέντρωση που θύμισε εποχές πριν την κρίση όταν το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε έναν από τους δυο κύριους πυλώνες του πολιτικού συστήματος της χώρας, ήταν παρόντα πολλά μέλη του πολιτικού προσωπικού του νομού. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των τριών γυναικών που θα κοσμήσουν το ψηφοδέλτιό του, των κυριών Κυριακής Τομπουλίδου, Κωνσταντίνας Χαραλαμπίδου και Αναστασίας Χαρτοματσίδου –Ντάση. Παρών επίσης ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάζαρος Παζαρτζικλής και πολλά μέλη της οργάνωσης

Ήταν στη γιορτή Φραγγίδη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Θωμαϊδης, ο τέως Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, ο πρώην Δήμαρχος Δ. Τερζίδης, οι πρώην δήμαρχοι Γουμένισσας Δ. Πέτσος, Γαλλικού Στ. Μάλγαρης, Πολυκάστρου Γ. Δαμιανίδης,  οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Κατερίνα Ζιούτα, Θέμης Κοσμίδης, δημοτικοί σύμβουλοι (Σούλης Καζαντζίδης, Βασίλης Καραμπίδης πρόεδρος ΔΕΥΑ Κιλκίς) Θανάσης Γραμματικόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Θεόφιλος Τιρεκίδης, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάββας Τσολάκης κ.α.

 

Ομιλία Γ. Φραγγίδη

Σε μια ομιλία-ποταμό που διάρκεσε υπέρ τα 40 λεπτά ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Υγείας του Κινήματος  Γιώργος Φραγγίδης προέβη, όπως αναμενόταν- σε απολογισμό  του έργου του στη Βουλή και στο ν. Κιλκίς, επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική τους και εξειδίκευσε σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου το ΠΑΣΟΚ επέδειξε ευαισθησία (διέγραψε αμέσως την Εύα Καϊλή για την απαράδεκτη συμπεριφορά της) ενώ η Ν.Δ. επέδειξε ανοχή στα σκάνδαλο με τον βουλευτή της Ανδρέα Πάτση.

Τόνισε με νόημα ότι ο ίδιος ήταν παρών στα δύσκολα με το ΠΑΣΟΚ και δεν επιδόθηκε σε αναζήτησε σημαίες ευκαιρίας, με το υπονοούμενο να είναι παραπάνω από σαφές σε τοπικό επίπεδο.  

Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να συνεχίσει το έργο του προσκαλώντας συνάμα σε προσκλητήριο όλης της δημοκρατικής παράταξης για την αναγέννηση του Κινήματος (ολόκληρη την ομιλία του θα δημοσιεύσουμε λίαν προσεχώς).

Πολυμέσα