Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:06:11 μμ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 18:18

Συνασπισμός Κιλκίς : Το περιφερειακό ψηφοδέλτιο

syriza


Από τη Ν.Ε. Κιλκίς του Συνασπισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Στις  7 Νοέμβρη 2010 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο του «Καλλικράτη». Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης ίσωςοικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα μας από τον πόλεμο και μετά.
Αιτία αυτής της κατάστασης είναι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τριανταπέντε περίπου χρόνια, με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τον τόπο και όσων στήριξαν ή ανέχθηκαν αυτές τις επιλογές. Το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών είναι η σημερινή τραγική κατάσταση που διανύει η χώρα μας οδεύοντας ολοταχώς προς την χρεοκοπία αφού προηγουμένως οι ξένες τράπεζες προκαλέσουν μία άνευ προηγουμένου οικονομική αφαίμαξη, για την εξόφληση των χρεών, φορτώνοντάς τα στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.
Το σημερινό αυτοδιοικητικό μοντέλο αναπαράγει τα αδιέξοδα του προηγούμενου, δημιουργώντας και πάλι πλαστές πλειοψηφίες οι οποίες εξέθρεψαν την διαφθορά, την φαυλότητα, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, την ασυδοσία, την αποξένωση του πολίτη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και διαιωνίζουν την κυριαρχία των πολιτικών κατ' επάγγελμα.
Αναπαράγει το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης απαξιώνοντας το πιο αξιόλογο και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας που θα ήθελε να ασχοληθεί με τα ζητήματα του τόπου του. Θα συνεχιστεί και με αυτόν τον νόμο ο εμπαιγμός της παραχώρησης αρμοδιοτήτων, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους από την άμεση φορολογία των πολιτών. Η απαίτηση, βάσει των όσων δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση με το μνημόνιο, για αφαίμαξη από την τοπική αυτοδιοίκηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις προσφυγής των  Δήμων στην έμμεση φορολογία σε τοπικό επίπεδο για να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Ο Συνασπισμός κατά πάγια τακτική ενθάρρυνε την δημιουργία ανεξάρτητων πολιτικών κινήσεων, ή την στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών, ή και την συμμετοχή των μελών ή των οπαδών του σε ψηφοδέλτια που είχαν mαυτά τα χαρακτηριστικά και μια κινηματική πορεία στις τοπικές κοινωνίες, με αποφάσεις των τοπικών οργανώσεών του.
Καλούμε τους πολίτες του τόπου μας, με ελεύθερη την συνείδησή τους, να αξιολογήσουν και να επιλέξουν πρόσωπα και προγράμματα που θα εναντιώνονται στις εφαρμοζόμενες πολιτικές επιλογές. Ο αγώνας δρόμου όλων σχεδόν των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων να πάρουν το χρίσμα των κομμάτων από τα οποία προέρχονται δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την υλοποίηση  όσων επιτάσσει το Μνημόνιο και το ΔΝΤ. Καλούμε τους πολίτες, πέρα από εξαγγελίες και mπροθέσεις των υποψηφίων, να αξιολογήσουν τα πρόσωπα και την στάση τους μέσα στην κοινωνία. Βασικό κριτήριο των επιλογών μας πρέπει να είναι η στάση του καθ_ ενός στην προσωπική, την επαγγελματική, την κοινωνική του ζωή και ο προγραμματικός του λόγος.
Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, ο συνδυασμός που εκφράζει το πολιτικό πλαίσιο και τον προγραμματικό λόγο του Συνασπισμού για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ με επικεφαλή τον Τάσο Κουράκη, αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς τον Γεωργιάδη Κώστα και συμβούλους τους
Κουλίνα Αναστάσιο, Πεχλιβανίδη Γιώργο, Τσομπανίδη Παναγιώτη και Χρονόπουλο Παναγιώτη.