Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:55:15 πμ
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 15:07

8η Χορωδιακή συνάντηση Πολιτιστικού Πολυπέτρου


polypetro
Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η 8η  χορωδιακή συνάντηση Πολυπέτρου από το τοπικό πολιτιστικό σύλλογο στο υπαίθριο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του χωριού. Η φετινή συνάντηση είχε ξεχωριστή σημασία διότι ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια αφιερωμένες σε μεγάλους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας που τα τραγούδια τους άφησαν εποχή και τραγουδήθηκαν από όλους μας. Η έναρξη της ενότητας αυτής των αφιερωμάτων ήταν προς τιμή του μεγάλου Θεσσαλονικιού μουσικοσυνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή.  
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τρεις αξιόλογες χορωδίες. Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου Αντώνη Παπαδόπουλου, η χορωδία του Χορωδιακού Συλλόγου Στειρίου από το Δήμο Αράχοβας, Διστόμου, Αντίκυρας – Βοιωτίας με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Λέκκα και η χορωδία της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας – Θράκης ο «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» από τη Θεσσαλονίκη με μαέστρο την Άλκηστη Τόγια.   
Όλες οι χορωδίες τραγούδησαν επιτυχίες που τη μουσική έγραψε ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Με το υψηλό επίπεδο ερμηνείας τους δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που ταξίδεψαν για ένα περίπου δίωρο το κοινό στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής. Την εκδήλωση έκλεισε ο πιανίστας Ιορδάνης Βακιρτζόγλου παιδικός, αδελφικός φίλος του Σταύρου Κουγιουμτζή, παίζοντας επιτυχίες  του μουσικοσυνθέτη με τη συμμετοχή του κοινού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου Παντσίδης Πολυκράτης μαζί με την Κωνσταντίνου Αθηνά μέλος του συλλόγου και την κυρία Βακιρτζόγλου – Γρηγοριάδου Ευφροσύνη που προλόγισε τα τραγούδια.
Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο αντιπεριφερειάρχης  Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας και η πρόεδρος της κοινότητας Αλεξάνδρα Ζαμουρίδου συνεχάρησαν τους διοργανωτές και τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο την αξιέπαινη προσπάθειά τους.
          Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο σύλλογος δεξιώθηκε τις χορωδίες με παραδοσιακά εδέσματα - που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού -  και τοπικά προϊόντα.