Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:31:38 μμ
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 06:45

Αδελφοποίηση Γουμένισσας

Το Σάββατο στις 12 Απριλίου και ώρα 20:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γουμένισσας  Αδελφοποιηθήκαμε  με τη Γουμένισσα του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Με την τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης  οι δύο Ιστορικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Γουμένισσας και ο Δήμος Καλαβρύτων, επισφράγισαν με τον ιερό δεσμό της Αδελφοποίησης, μια σχέση που στηρίζεται στη φιλία, στην εμπιστοσύνη και στη συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί σε διάφορες μορφές με πολιτιστικές και αθλητικές  ανταλλαγές και με ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που  αδελφοποιούνται  δύο Δήμοι με κοινό όνομα.
Ο δήμαρχος Γουμένισσας Στέλιος Παπαπαναγιώτου, ευχαριστεί πολύ, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο, τον Βουλευτή  Ν. Κιλκίς Σάββα Τσιτουρίδη, τον Νομάρχη Ν. Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, τον Γ.Γ. της Νομαρχίας Μακρή Δημήτρη,  τους Δήμαρχους Πολυκάστρου Δημήτρη Σμυδάκη και Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, τον εκπροσωπο  της Τ.Ε.Δ.Κ., τον πρόεδρο της ΕΛ.ΒΙΖ Γίτσο Γεώργιο, τους Διοικητές και προϊστάμενους των υπηρεσιών και όλους όσους παραβρέθηκαν εκεί. Επίσης ήταν παρών σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε  ομιλίες και χαιρετισμούς, ιστορικές αναφορές από τον  συγγραφέα και ιστορικό μελετητή Χρήστο Ίντο για τη Γουμένισσα του Ν. Κιλκίς και από τον Θεοδωσίου Ιωάννη για την Γουμένισσα του Δήμου Καλαβρύτων και ύμνους από τη χορωδία των «Παιόνων».
Η τελετή επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των δύο  Γουμενισσών από τους δύο Δημάρχους, ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τέλος η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Καλαβρύτων ανέκρουσε τον «Εθνικό μας Ύμνο».
Ακολούθησε δεξίωση, όπου έπαιξε η μπάντα Καλαβρύτων και χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων «ΠΑΙΟΝΕΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ» και ακολούθησε γλέντι και χορός με τα «χάλκινα» της Γουμένισσας.