Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:09:35 πμ
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:05

Αποχαιρετιστήρια βραδιά αποφοίτων Λυκείου Ευρωπού

Έγινε θεσμός η βραδιά των αποφοίτων, κάθε χρόνο με το τέλος των εξετάσεων ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευρωπού  οργανώνει αποχαιρετιστήρια βραδιά  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.
Οι γονείς εδώ και ένα μήνα προετοιμάζονται, συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων, συζητήσεις, σχέδια επί χάρτου, διαφωνίες, μικροκαβγάδες.

Οι εξετάσεις τέλειωσαν.
Παρασκευή, επικρατεί μεγάλη κινητικότητα, άλλοι κουβαλούν τραπέζια άλλοι καρέκλες, άλλοι τις ψησταριές τα ψυγεία τα αναψυκτικά, όλα πρέπει να είναι στην θέση τους για το βράδυ.
Άρχισε να σουρουπώνει, η αυλή του σχολείου γεμάτη με καρέκλες και τραπέζια, οι «ΕΥΡΩΜΕΛΩΔΟΙ» με τα μουσικά όργανα στη θέση τους, κοντά τους και ο Λάζαρος, παραδίπλα οι ψητάδες με την ψησταριά τους και τα κρεατικά.
Σε λίγο πλημμύρισε ο τόπος από μαθητές, γονείς, φίλους παλιούς συμμαθητές και καθηγητές, μαζί τους ο Δήμαρχος κ. Κουρτζανίδης και όλη η Δημοτική Αρχή.
Το φεγγάρι ασημένιο πρόβαλε ψηλά στον ουρανό.
Ξεκίνησε ο Διευθυντής του Λυκείου, τονίζοντας ότι οι  μαθητές στο σχολείο, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά.
O σύλλογος των γονέων συμμετέχει στη προσπάθεια για τη βελτίωση της ακαδημαϊκής, πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών………
Τόνισε ότι οι μαθητικές κοινότητες αποτελούν το χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο, αποτελούν κύτταρο δημοκρατικής ζωής,
 όπου, με το διάλογο και τη συμμετοχή οι μαθητές με πνεύμα συνεργασίας, ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία και στη συμμετοχή…..
Η πρόεδρος κα Γιαντζίκη ευχαρίστησε τους γονείς, τους καθηγητές, τη Δημοτική αρχή, για τη βοήθεια και τη συνεργασία, και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.
Η εκπρόσωπος των μαθητών Μαρία Κουρουτζή, αναφέρθηκε σε πολλές στιγμές της μαθητικής ζωής  σε σκανδαλιές σε αγωνίες  σε κοπάνες, σε δραστηριότητες, σε ξενύχτια, και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμαθητές της.
Ακολούθησαν απονομές αναμνηστικών πλακετών από τους διδάσκοντες καθηγητές προς τους μαθητές.
Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική, σουβλάκι και χορό.
Οι «ΕΥΡΩΜΕΛΩΔΟΙ» με ρεμπέτικα  και Σμυρναίικα μας κράτησαν συντροφιά για μια ώρα, ο κος Κουμαρτζής χρόνια τώρα  με την αγάπη του  και το μεράκι, πάντα κοντά στα παιδιά, μας οδηγεί στα μονοπάτια της μουσικής.
Η Ηλιάννα, η μαθήτριά μας, με τα τραγούδιά της  και  τη χαρακτηριστική φωνή της ξεσήκωσε τον κόσμο. Μαθητές γονείς και καθηγητές χόρεψαν ασταμάτητα μέχρι το πρωί.
Παιδιά καλά αποτελέσματα και να είστε ευτυχισμένοι στη ζωή σας.
Σας ευχαριστούμε!