Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 3:38:11 μμ
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 21:33

Βιβλιοπαρουσίαση: ''Άγριος Δούναβης'', της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου

Συντάκτης:

Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου, καθηγήτρια-συγγραφέας, η οποία κατάγεται από την Πέλλα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως διηγήματα και παραμύθια, έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις.

 

Το 2009, το έργο της '' Η γερακίνα και ο κύκνος '' απέσπασε το Α΄ βραβείο παραμυθιού, από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου Αττικής. Εννέα συνολικά έργα της, έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Πρόσφατη εκδοτική της παρουσία, είναι το μυθιστόρημά της '' Άγριος Δούναβης '', το οποίο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα σε νέα επιμέλεια και με καινούριο εξώφυλλο, από τις Εκδόσεις Ανάτυπο. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, κυκλοφορεί επίσης και το παραμύθι της '' Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια '', το οποίο έχει ως θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα.
Ο Δούναβης θα φέρει κοντά, με μια ακατανίκητη έλξη, τον Στεφάν και τη Δανάη, δυο ανθρώπους αντίθετους σχεδόν από κάθε άποψη, που θα γνωριστούν τυχαία και θα ερωτευτούν με πάθος. Όμως, η ασύμβατη προς τα κοινωνικά στερεότυπα σχέση τους, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη, όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους. Θα καταφέρει άραγε ο Δούναβης να δώσει ζωή στα όνειρά τους; 
Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε!

Λίγα λόγια για το παραμύθι: ''Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια''. 
Ο Πέτρος, ο ήρωας του βιβλίου, θα έλθει αντιμέτωπος με τους εκφοβιστές του σχολείου του, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη ζωή του σε εφιάλτη. Ώσπου μια μέρα, κυνηγημένος από τους διώκτες του, θα εγκλωβιστεί στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς, εκεί όπου κατοικεί το στοιχειό της λίμνης, η Καρκάγια! 
Το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, διότι το συναίσθημα του φόβου μας απασχολεί όλους. 
Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της, στη σελίδα της στο facebook.
Και τα δύο βιβλία της συγγραφέως,
κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.
Αναζητήστε τα σε όλα τα βιβλιοπωλεία, ετοιμοπαράδοτα ή κατόπιν παραγγελίας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!