Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 9:42:34 πμ
etpa
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 10:35

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων

Συντάκτης:

Στα πλαίσια εορτασμού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Μέσων Αποστόλων και της τοπικής πανήγυρης  καθώς και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Πολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποίησε δυο εκδηλώσεις – δράσεις. Η πρώτη: ΄Εκθεση και εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» και μια δεύτερη με την πραγματοποίηση της «Αναβίωσης παραδοσιακής Φιλοξενίας».

 

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε εντός του οικισμού των Μέσων Αποστόλων στη διάρκεια  του τριήμερου 13,14 & 15 Αυγούστου και περιελάμβανε:  έκθεση  που στόχο είχε να παρουσιάσει μία γενική εικόνα της επαναστατικής περιόδου ,με συνοπτικές ιστορικές πληροφορίες συνοδευόμενες από υποστηρικτικό υλικό φωτογραφημένων πινάκων της Ελληνικής επανάστασης  και άλλα φωτογραφικά ντοκουμέντα  από την έναρξη της Επανάστασης το  1821  μέχρι την ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους  1830 .

Στην αποκορύφωση των εκδηλώσεων  με τα εγκαίνια της ΄Εκθεσης τη 14η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε  ομιλία της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνας Τρίγκα  με θέμα: «Τα Μηνύματα  του ‘21 για τον ΄Ελληνα του 2021», αφηγήσεις και απαγγελίες επίσης  από τα Μέλη του Συλλόγου: Σταμπολίδη Βασίλειο με ανάγνωση αποσπασμάτων των απομνηνευμάτων  του Στρατηγού Μακρυγιάννη, Ανέστη Αγαθαγγελίδη με ανάγνωση αλησμόνητων ηρωικών στιγμών της Επανάστασης  και Ευγενίας Στεφανίδου με απαγγελία ποίηματος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου με τίτλο « Ελευθερία».

Μετά τα εγκαίνια της ΄Εκθεσης ακολούθησε το πρώτο μέρος της δεύτερης εκδήλωσης «Αναβίωση Παραδοσιακής Φιλοξενίας» με  την προσφορά γεύματος στους παρευρισκόμενους. Την επιμέλεια και οργάνωση της ΄Εκθεσης  και της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη Λόγου κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδο και η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο  Πατήρ Δημήτριος Κομνηνός, ο πρώην βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασαλίδης, Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δ.Ε. Πικρολίμνης κ. Βλάσης Κουρτίδης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρονερίου κ. Πέτρος Καρακίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιπατητών κ. Χρήστος Ανδρεανίδης

Την 15η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της Δράσης: «Αναβίωση Παραδοσιακής Φιλοξενίας» με την προσφορά εδεσμάτων, καφέ κ.λ.π. στους προσκυνητές του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που εργάσθηκαν για την άψογη οργάνωση και ασφαλή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τον Δήμο Κιλκίς για την οικονομική κάλυψη των δαπανών  και το μόνιμο χοργηγό μας, τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, όλη την οικογένεια Κουκάκη, που μας τίμησε με την παρουσία της.